Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

2454 novozaraženih, 1057 osoba u bolnici

2021.08.26
17:33
2021.08.26
17:38
Forrás
Covid19.rs, Szerbiai RTV
Situacija sa korona virusom u Srbiji dodatno se pogoršala u poslednja 24 sata. Testovi 2454 osoba su bili pozitivni, a urađeno je više od 14 hiljada analiza.

Još sedam pacijenata je preminulo od komplikacija izazvanih virusom, čime je ukupan broj preminulih od izbijanja epidemije u Srbiji povećan na 7240. Na bolničkom lečenju se nalazi 1057 pacijenata, od kojih su njih 58 u kritičnom stanju i na veštačkom su disanju.

U Srbiji se povećava i broj dece zaražene korona virusom. Pre svega se inficiraju mladi ljudi koji još nisu vakcinisani, pa bi i roditelji trebali razmisliti o tome da vakcinišu svoju decu -  rekao je u programu RTS-a Vladislav Vukomanović, načelnik jedne dečje klinike u Beogradu. Polazak u školu je iz socioloških razloga opravdan, ali se strahuje da će i broj zaražene dece biti povećan na početku školske godine. Iako je dozvoljena vakcinacija dece starije od 12 godina, taj proces je spor. Roditelje takođe treba informisati o tome da nije moguće predvideti ozbiljnost simptoma koje će imati zaraženo dete - objasnio je Vukomanović.

epidemija
zaraza
koronavirus

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.