Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

25 godina Mađarskog kulturno-umetničkog društva „Ozorai Arpad" u Kanjiži

2020.12.09
16:50
Forrás
Pannon RTV
25. godišnjica postojanja i rada Mađarskog kulturno-umetničkog društva „Ozorai Arpad" u Kanjiži, obeležava se u skromnim okvirima, izložbom. U proteklom periodu naglasak su stavili na očuvanje tradicije.

U okviru društva deluje sekcija narodne pesme „Cifrasur", i sekcija narodnog veza, čije radove mogu da vide svi koji posete Galeriju „Dobo Tihamer". Izložba je otvorena do 18. decembra.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Zoltan Šarnjai, predsednik društva je naglasio: „U ovim radovima postoji nešto drugo, jer sama lepota ne predstavlja vrednost, dakle ja u svakom slučaju mislim da treba da dođu kod nas i rade ovde, jer je zapravo priroda pejzaža suština ovoga, upotreba autentičnih materijala, boja, pravi vez i lepota imaće vrednost samo ako se svega toga pridržavaju."

kulturno
umetničko društvo
umetnici
Kanjiža

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.