Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

25 godina Mađarskog kulturno-umetničkog društva „Ozorai Arpad" u Kanjiži

2020-12-09
16:50
Forrás
Pannon RTV
25. godišnjica postojanja i rada Mađarskog kulturno-umetničkog društva „Ozorai Arpad" u Kanjiži, obeležava se u skromnim okvirima, izložbom. U proteklom periodu naglasak su stavili na očuvanje tradicije.

U okviru društva deluje sekcija narodne pesme „Cifrasur", i sekcija narodnog veza, čije radove mogu da vide svi koji posete Galeriju „Dobo Tihamer". Izložba je otvorena do 18. decembra.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Zoltan Šarnjai, predsednik društva je naglasio: „U ovim radovima postoji nešto drugo, jer sama lepota ne predstavlja vrednost, dakle ja u svakom slučaju mislim da treba da dođu kod nas i rade ovde, jer je zapravo priroda pejzaža suština ovoga, upotreba autentičnih materijala, boja, pravi vez i lepota imaće vrednost samo ako se svega toga pridržavaju."

kulturno
umetničko društvo
umetnici
Kanjiža

Slične vesti

Najnovije

19:09, Frissítve: 20:01

U Budisavi obeležen dan sela

U Budisavi, nadomak Novog Sada obeležena 137. godišnjica od osnivanja, u ovom naselju procenat stanovništva koji govori mađarski jezik je oko 25 posto. Meštani su napravili skromni program, slavili su na vanredan način.
16:49

U Opštoj bolnici Senta razvoj umesto rezova

U Opštoj bolnici u Senti se ipak ne očekuju nikakve redukcije. Zahvaljujući podnesku Udruženja lekara i stomatologa vojvođanskih Mađara i reakciji nadležnih doći do promena u Nacrtu plana optimizacije mreže zdravstvenih ustanova Srbije.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".