Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

25 godina Mađarskog kulturno-umetničkog društva „Ozorai Arpad" u Kanjiži

2020.12.09
16:50
Forrás
Pannon RTV
25. godišnjica postojanja i rada Mađarskog kulturno-umetničkog društva „Ozorai Arpad" u Kanjiži, obeležava se u skromnim okvirima, izložbom. U proteklom periodu naglasak su stavili na očuvanje tradicije.

U okviru društva deluje sekcija narodne pesme „Cifrasur", i sekcija narodnog veza, čije radove mogu da vide svi koji posete Galeriju „Dobo Tihamer". Izložba je otvorena do 18. decembra.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Zoltan Šarnjai, predsednik društva je naglasio: „U ovim radovima postoji nešto drugo, jer sama lepota ne predstavlja vrednost, dakle ja u svakom slučaju mislim da treba da dođu kod nas i rade ovde, jer je zapravo priroda pejzaža suština ovoga, upotreba autentičnih materijala, boja, pravi vez i lepota imaće vrednost samo ako se svega toga pridržavaju."

kulturno
umetničko društvo
umetnici
Kanjiža

Slične vesti

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:50

Centar za simulaciju vožnje u Subotici

U subotičkoj filijali mađarske firme „Reginet“ svečano je otvoren Centar za simulaciju bezbedne vožnje, koji je realizovan uz podršku mađarske agencije za unapređenje izvoza HEPA za zapadni Balkan.

Najčitanije

U Horgošu blagoslovljena ovogodišnja berba

U Horgošu su danas prepodne završeni 32. Berbanski dani uz svetu misu i blagoslov berbe, u župnoj crkvi Snežne Gospe. Bogosluženje koje se održava u ovo vreme je pravo iskustvo za vinogradare i voćare uz koje se uzvišuje duša.