Ugrás a tartalomra
MTI/Balázs Attila

291 žrtva i više od 5000 zaraženih u Mađarskoj

2021.04.12
13:54
Forrás
MTI
Broj preminulih popeo se na 23708.

U Mađarskoj je zaraza korona virusom dijagnostikovana kod još 5077 osoba. U proteklom danu preminula je 291 osoba, sa čime se ukupan broj preminulih popeo na 23708. Na bolničkom lečenju se nalazi 10740 pacijenata sa korona virusom, od kojih je 1249 na respiratorima. U Mađarskoj je do danas vakcinisano 2900383 ljudi, od kojih je 1217258 već primilo i drugu dozu vakcine. Glavni državni lekar, Cecilija Miler, rekla je na konferenciji za novinare operativnog štaba, da su na bolničkim punktovima za vakcinaciju trenutno dostupne vakcine Fajzer i Sputnjik.

Cecilija Miler, glavni državni lekar, Mađarska: „Sutra u Mađarsku stiže 28800 Jansen vakcina. To nije velika količina, ali se i tome radujemo. To je vakcina sa jednom dozom, vektorska vakcina, a to znači da uz pomoć već eliminisanog virusa u ljudsko telo šaljemo poruku, koja će proizvoditi šiljati protein, a količina antitela koja se stvori, odnosno ćelijski imunitet obezbeđuju zaštitu."

Mađarska
koronavirus

Najnovije

Najčitanije

U Bačkoj Topoli održan prvi ovogodišnji vašar

Od 9.decembra, i uvođenja vanrednog stanja, u ovom bačkom mestu nije održan ovaj popularan vašar. Nakon ukidanja vanrednog stanja, vašar, koji se tradicionalno održava svake druge nedelje u mesecu, sada je ponovo održan.

Velika gužva formirala se na graničnom prelazu Kelebija-Tompa

Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa, u pravcu prema Mađarskoj, danas je formirana mnogo veća gužva od one uobičajene vikendom. U kružnom toku koji povezuje Kelebijski put i Y-krak, nagomilane kamione i automobile usmeravala je saobraćajna policija.