Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

4,3 miliona dinara za pomoć nezaposlenima u Kanjiži

2021.04.19
18:01
Forrás
Pannon RTV
Prvu vanrednu sednicu Skupština opštine Kanjiža, održala je u elektronskoj formi. Raspravljene su i usvojene četiri tačke dnevnog reda.

Dve tačke dnevnog reda odnosnile su se na izmenu Prostornog plana opštine i izradu Plana detaljne regulacije, koji obuhvata Mesne zajednice Trešnjevac, Martonoš i Adorjan. Izmena je bila neophodna zbog učešća na konkursima za otvaranje novih radnih mesta i za investicije. Pored toga, odbornici su usvojili i imenovanje jednog člana u odboru Regionalne deponije Subotica.

Tibor Pletikosić, šef odborničke grupe u Skupštini opštine Kanjiža, SVM: „U petak smo takođe doneli odluku i o planu zapošljavanja i akcionom planu naše opštine za 2021. godinu. To je jedan sveobuhvatan dokument, koji daje ocenu stanja na opštinskom tržištu rada, broj nezaposlenih prema kvalifikacijama i potvrđuje učešće naše opštine u programu Nacionalne službe za zapošljavanje. Opština Kanjiža će izdvojiti 4,3 miliona dinara za uključivanje ukupno 25 nezaposlenih lica u program javnih radova. Na taj način doprinosimo i poboljšanju položaja nezaposlenih lica i obavljanju zadataka od opšte koristi."

Kanjiža
nezaposlen
pomoć
vanredna
sednica
Skupština opštine Kanjiža

Najnovije

19:02, Frissítve: 19:09

Crkvena slava i Dan sela u Tordi

Povodom 245. godišnjice ponovnog naseljavanje sela, u Tordi se obeležava crkvena slava i Dan sela, u skromnim okvirima zbog epidemije. U odnosu na prošlu godinu, ovog je vikenda u banatsko selo već stiglo više gostiju.

Najčitanije

Ulaganja u „Komval" u Čantaviru

Komunalno preduzeće „Komval", koje posluje od 1958, uspelo je da se izvuče iz gubitka u 2019. godini od dva i po miliona dinara, tako da je lanjsku godinu završilo pozitivnim rezultatom.