Ugrás a tartalomra
fiatal kofferral
Pixabay

70 posto mladih bi napustilo zemlju

2017-08-13
11:00
2017-10-04
12:20
Poražavajuće podatke je objavila krovna organizacija mladih Srbije, koja je sprovela reprezentativnu anketu među mladima u zapadno-balkanskim zemljama – piše portal VajdašagMa.

Podaci pokazuju da bi 70 posto ispitanika otišlo iz mesta gde sada živi. Deo njih bi otišlo u inostranstvo, deo u veće gradove. Oni koji žive u gradovima otišli bi u inostranstvo, a oni koji su u manjim mestima u veće gradove – naglasio je ekspert.
Skoro polovina ispitanika je imao status studenta, 60,6 posto njih nemaju nikakva primanja i 61 posto živi sa roditeljima u istom domaćinstvu.

Kao najveće probleme spominju nezaposlenost, sistem obrazovanja, korupciju i sistem vrednosti. Što se tiče poverenja u političare, 76 posto ispitanika smatra da nema političara kome mogu verovati, i 83,1 posto da stranke ne vode računa o interesima mladih.

Prosečna starost ispitanika je bila 22,7 godina, anketu je u 68,8 posto ispunjavala ženska a u 31,2 posto muška populacija. 65 posto njih živi u većim gradovima, od toga 46,9 posto na području Beograda.

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Marihuana

Reske: Otkrivena droga u autobusu iz Srbije

Na graničnom prelazu Reske mađarski carinici otkrili su 10 kilograma marihuane u autobusu sa srpskim registracionim tablicama, koji je saobraćao prema Nemačkoj – saopštila je Mađarska Uprava.

Senta: SVM pobedio na izborima za MZ

U nedelju su održani izbori za mesne zajednice u opštini Senta. Građani su mogli da glasaju za kandidate, u sedam mesnih zajednica izabrani su novi saveti.