Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

80. Međunarodni susret kolekcionara

2019-10-19
21:01
Forrás
RTV Pannon
Danas je održan susret kolekcionara, prodaja, kupovina i razmena starih predmeta u Subotici.

U organizaciji Društva kolekcionara Subotica danas je održan 80. Međunarodni susret kolekcionara, u velikoj sali Mađarskog kulturnog centra Nepker u Subotici. Na jednom od najprestižnijih sajmova antikviteta u zemlji, oko stotinu srpskih i stranih izlagača čekalo je zainteresovane do 14 časova – rekao je Silvester Gerlović.

Predsednik Društva kolekcionara Subotica rekao je da je ulaznica bila ujedno i razglednica u boji, koja je ove godine posvećena 80. godišnjici početka Drugog svetskog rata i štampana je u samo 400 primeraka. “Subotički sajam je uvek zanimljiv, jer dolazi mnogo tzv. civila koji nisu direktni kolekcionari, kako bi eventualno ponudili ili procenili neki predmet, a sa druge strane da kupe neko lepo umetničko delo“ kaže predsednik društva.

kolekcionari
susret
Subotica

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.