Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Adriana Vilagoš napornim treninzima održava formu

2020-07-16
12:16
2020-07-16
18:37
Forrás
Pannon RTV
Svetska rekorderka u bacanju koplja u svojoj uzrasnoj kategoriji ne usporava iako su zbog epidemije korona virusa otkazana sva takmičenja.

Postoje samo još male šanse za prvenstvo Balkana planirano za septembar.

Andriana Vilagoš punom snagom se sprema za nove izazove. Bacačica koplja iz Malog Iđoša na lokalnom fudbalskom terenu treninzima održava formu. Na ovogodišnjem zimskom kupu Srbije sa dostignutih 68,76 metara u svojoj kategoriji postigla je svetski rekord. Za postavljanje novih rekorda sada nema mogućnosti.

„Videli smo da su odložili takmičenja na neodređeno vreme. To loše utiče, jer sam se jako pripremala. Želela sam da se približim svom novom rekordu, ili bar da imam jedno dobro bacanje preko 60 metara. Nadam se da će krenuti takmičenja. Nastavljamo sa treninzima. Ovde na terenu obično vežbamo dva do tri puta nedeljno."

Mlada talentovana sportiskinja za svako takmičenje priprema se sa majkom. Đerđi Vilagoš kaže da je Adrianin napredak vidljiv iz godine u godinu. Za evropsko prvenstvo U18 u Italiji pripremali su se sa mnogo snage, ali zbog epidemije korone takmičenje nije održano. Međutim, dobra vest je što svetska rekorda u svojoj kategoriji sada može da se priprema u boljim uslovima nego ranije.

„Zahvaljujući Atletskom savezu na terenu za bacanje koplja dobili smo novu tartan stazu, a uređena je i staza za skok u dalj i bacanje kladiva. Na taj način ovde na terenu možemo da uradimo mnogo više vežbi. Kombinujemo i dalje sa vežbama kod kuće, odnosno u fiskulturnoj sali škole takođe možemo da vežbamo."

Trener dodaje da ove godine sigurno ostaju pri koplju od 500 grama, a za narednu godinu Adriana će nabaviti koplje od 600 grama i sa njim se isprobati na takmičenjima.

Adriana Vilagoš
tréning
rekorderka
bacanje koplja
Malog Iđoš
korona
vírus
takmičenje
odloženo

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.