Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Advent u selu

2018-12-17
23:20
2018-12-17
23:28
Sa ogromnim uspehom, u prepunoj sali u Hajdukovu organizovan je program „Advent u selu" koji je u nedelju popodne otpočeo svetom misom u crkvi Svetog Jovana Krstitelja.

Svetu misu održao je Laslo Hajdu, kapelan subotičke biskupije Svete Terezije. „Na ovu nedelju crkva nas opominje da se neposredno pripremimo za Božićne praznike, jer nam se približava Gospod".

Učesnici su sa svećama u rukama prešli u Dom kulture u Hajdukovu. Ovde je decu dočekao dobroćudni meda Brum-Brum. Zgrada se ispunila meštanima, nije mogla ni igla da padne, ali na atmosferu se niko nije žalio. Posetioci su mogli da probaju topla pića i ukusne poslastice.

„Koristimo priliku da probamo ovdašnje vino, koje ovde prave. Ima jako dobar ukus. Odmah stajemo u red po još jedno" kaže Ervin Kovač iz Malih Pijaca. Njegov sugrađanin Mihalj Šoti dodaje: „Odlučili smo se za mali izlazak u ovo lepo zimsko veče i izuzetno je dobra atmosfera, odlično je vreme, ne pada sneg i ne duva vetar. Uz malo kuvanog vina provešćemo ovo vreme".

U mestu već postoji duga tradicija ovog praznovanja, kaže Rudolf Šovenj. Predsednik Skupštine mesne zajednice naglašava: „Obično program pripremi kulturno društvo „Lifka Šandor",  a sada po drugi put udruženje građana „Roža Šandor" imao je likovni konkurs i podeljene su nagrade. Ovde je i izložba rukotvorina i okolni stvaraoci doneli su svoje radove".

U Domu kulture po prvi put je postavljen i Vitlajem koji može da se pogleda do Bogojavljenja.

advent
Hajdukovo

Najnovije

Najčitanije

Izgorela porodična kuća u Malom Iđošu

Nakon što je izbio požar vezan za grejni kazan, izgoreo je krov, a glava porodice je umro pod za sada nerazjašnjenim okolnostima. Svaka podrška dobronamernih ljudi može da pomogne porodici Čeke.