Ugrás a tartalomra

Adventski vašar i dobrotvorna akcija u Kanjiži

2019-12-03
15:02
2019-12-03
19:22
Forrás
Pannon RTV
Organizatori Adventskog vašara u Kanjiži pripremaju humanitarnu akciju, božićne pesme, trku Deda Mrazova i kreativnu dečiju gimnastiku.

Dvodnevni događaj počinje u petak popodne u malom parku ispred Gradske kuće, gde zainteresovani mogu da pogledaju program folklorne grupe Tisa i koncert dueta Džing Džez. U subotu vašar počinje nastupom orkestra Duhaj, dok će Anita Šereg decu pozvati na kreativnu gimnastiku. Nakon toga sledi predstava dramske grupe "Varažsin"(Magična boja). Oba dana program će biti propraćen zanatskim dečjim aktivnostima u zagrejanom šatoru, kao i vašarom rukotvorina i degustacijom božićnih kolača. Organizatori žele da pomognu siromašnoj deci organizovanjem humanitarne akcije.

Livia Varadi Vranić, članica Organizacionog odbora, Kanjiža: „Što se tiče dobočinstva, naravno to ni ove godine neće izostati iz programa. Cilj akcije koju organizuje Socijalni centar je da se obezbede plišane igračke za decu iz siromašnih porodica. Centar upravo zbog toga poziva sve, koji kod kuće imaju plišanu igračku u dobrom stanju, koja mu je već dosadila, da je donese na Adventski vašar u petak ili subotu, i da je ostavi na mesto određeno za to. Na taj način ćete razveseliti siromašnu decu."

adventski vašar
Kanjiža
dobrotvorni

Slične vesti

Najnovije

21:39, Frissítve: 21:45

Dan opštine Ada

1835. godine gradu su dodelili dozvolu za održavanje slobodnog vašara, i kao rezultat toga, naselje i zanatska industrija su postigle ogroman napredak.

Najčitanije