Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Martonošu

2021.09.14
14:38
2021.09.14
19:07
Forrás
Pannon RTV
U zajedničkoj organizaciji Crvenog krsta Kanjiže i Opšte bolnice u Subotici ovo je bila 25 akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u opštini.

Siniša Đurđević došao je na akciju organizovanu u velikoj sali martonoške mesne zajednice. Do sada je 14 puta dao krv: „U detinjstvu sam često imao operacije, i mada nisam dobio krv, odlučio sam da neće biti na odmet ako i ja pomognem nekome u nevolji".

Pannon RTV/Apczi Jenő

U zajedničkoj organizaciji Crvenog krsta iz Kanjiže i Službe transfuziologije Opšte bolnice u Subotici ovo je bila 25 akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u potiskoj opštini. Ovoga puta ukupno njih 16 je dalo krv.

„Istina da se ne može reći da je to veliki broj, ali poznato nam je kako se kreće broj stanovnika u okolini, i u odnosu na to ovo smatramo dobrim, a bolnica je jako raduje svakom pojedinačnom davaocu" kaže Sabolč Barat iz organizacije Crvenog krsta u Kanjiži.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Dobrovoljni davaoci krvi mogu da se prijave u svakom trenutku, uslov je odgovarajuće zdravstveno stanje i navršenih 18 godina života. Muškarci krv mogu da daju na svaka tri, a žene na svaka četiri meseca.

Martonoš
dobrovoljni
dobrovoljno
dobrovoljno davanje krvi

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.