Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Akcija prikupljanja odeće i radna akcija na Velikom Radanovcu

2020.06.06
18:39
2020.06.06
18:49
Forrás
Pannon RTV
Lokalna organizacija SVM u Velikom Radanovcu održala je akciju prikupljanja odeće i radnu akciju. Istovremeno, aktivisti su počeli terenski obilazak kako bi predstavili program stranke u Subotici.

Subota na Velikom Radanovcu je započela sađenjem drveća i uređenjem okoline doma kulture. Kampanja SVM-a imala je i dobrotvorni karakter.

Roland Brezovski, predsednik lokalne organzacije SVM u Velikom Radanovcu: “Ovo je veliko iznenađenje za mene, što se toliko odeće skupilo. Ne treba bacati ovu dragocenu odeću, bilo je i potpuno novih komada, koje je dete izraslo. Ovo je bila jako dobra akcija.“

Pannon RTV/Kovács Róbert

Ni zvaničnici Karitasa nisu računali na toliku donaciju. Kutije i džakovi puni odeće jedva su stali u auto ove organizacije. Čaba Paško, predsednik subotičkog Karitasa je naglasio da se odeća donirana od strane stanovnika deli svakog ponedeljka od 9 časova ujutru onima kojima je potrebna.

“Ako vidimo da je neophodno, onda odeću operemo, ispeglamo i sredimo, da budu dostojni čoveka, koji ih budu tražili i nosili kod kuće.”

Aktivisti SVM-a započeli su danas terenski rad. Obilaze i ulice Velikog Radanovca i prezentuju stanovnicima plan i program stranke.

Robert Tot, aktivista SVM-a: “Planovi su veliki. Ako izbori budu uspešni, imaćemo puno programa. Imamo kolosalne planove, proširivanje ulica, asfaltiranje. Planovi uključuju povezivanje Velikog Radanovca sa Makovom sedmicom.”

Na događaju je dr Balint Pastor, nosilac liste SVM za Suboticu naglasio, ako budu imali uspešan nastup na lokalnim izborima 21. juna, mesne zajednice u vanjskim naseljima će doći do izražaja u većoj meri.

“Ne može se nabrojati mnogo pozitivnih rezultata iz prethodnih godina, što je povezano sa radom lokalne samouprave i da budem konkretan sa gradonačelnikom, sadašnjim gradonačelnikom. Bilo je pozitivnih pomaka, ali sve je to zahvaljujući saradnji u zajednici, planovima i radu ljudi u Velikom Radanovcu. Na primer, crkva ili ova današnja akcija prikupljanja odeće i radna akcija.”

Dobrotvorni program su učesnici zatvorili zajedničkim ručkom.

Radanovac
odeća
obuća
akcija
SVM
Balint Pastor
Čaba Paško
Karitas
Izbori 2020

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.