Ugrás a tartalomra

Akcija sakupljanja smeća u Čantaviru

2020.11.14
14:54
2020.11.14
14:59
Forrás
Pannon RTV
U akciji pod pokroviteljstvom organizacije „EcoKarma" očišćen je deo reke Čik. 30-ak volontera sakupljalo je smeće, farbalo, kosilo travu, jednom rečju, ulepšavali su svoje selo.

Rečica Čik u subotu ujutro je bila puna plastičnih boca, najlonskih vrećica i crnih vrećica. Sve su to počistili lokalni volonteri. Saradnja je ostvarena zahvaljujući konkursu. „Ipak, postoji način da ulepšamo ovo prilično malo selo, makar sakupljanjem smeća. Takođe ova akcija nas podstiče da ne budemo uvek unutra i da budemo na vazduhu, bez obzira koliko je hladno. Bilo je dobro doći, a ne samo se družiti sa telefonom, pa sad tako sklapamo prijateljstva, razgovaramo i pravimo zabavu." rekla je Hana Horvat Kavai, učesnica.

Pored sakupljanja smeća, mladi su farbali, obnovljena je i ograda na mostu. „Ideja proizlazi iz problema selektivnog prikupljanja otpada. Želimo da postignemo da svi u selu selektivno sakupljaju otpad i tako štite okolinu." rekao je Arpad Božik, organizator.

Na događaju su organizatori takođe naglasili važnost zajedničkog rada. "Javila se ideja da se očisti ovaj deo reke Čik, čemu se svi zaista radujemo, jer je ovo područje bilo dosta zapušteno. Zaista želimo da nakon što se ovaj deo očisti, on i ostane čist i da ljudi i dalje paze na njegovu čistoću. Prvo i najvažnije, jeste zaštita životne sredine, i kao drugo, što ne smemo zaboraviti je pre svega jačanje svesti zajednice, da udruženi možemo mnogo da postignemo, što je vrlo važno za sve nas, jer će nas to gurati napred da svi zajedno ostvarujemo ciljeve zajednice." rekla je  Hargita Erči, član subotičkog Gradskog veća zadužena za oblast turizma, investicije i međunarodnu saradnju. 

Učesnici ove akcije su tokom prepodneva bili posluženi čajem i užinom. Cilj organizacije pod nazivom „EcoKarma" je da u narednom periodu sličnim akcijama podigne svest o važnosti ekologije.

Čantavir
smeće
sakupljanje
akcija
EcoKarma
Čik

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije