Ugrás a tartalomra

Akoš Ujhelji: podrška turizmu je od velike važnosti

2021.04.06
16:06
Forrás
Pannon RTV
Budžet za 2021. godinu omogućava borbu protiv epidemije virusa korona, ali predstavlja i veliku podršku privredi – rekao je danas u Skupštini Srbije Akoš Ujhelji.

Akoš Ujhelji, republički poslanik u svom obraćanju je rekao da se ovim merama pomaže borbi protiv virusa korona ali i domaćoj ekonomiji. Naglasio je da je olakšicama u oporezivanju i merama na očuvanju radnih mesta, omogućeno da privatni sektor očuva svoju konkurentnost. Posebno važnom smatra podršku koja je data turističkom sektoru, ali je i istakao da osim epidemije i druge okolnosti otežavaju poslovanje turističke grane. Mnoge turističke ogranizacije ne mogu da obezbede dozvole i garancije za osiguranja koje su im potrebne za funkcionisanje.

„Prema sadašnjem stanju stvari od 400 turističkih organizacija, sada ih je ostalo oko 110, koji ispunjavaju tražene uslove. Veliki broj kancelarija želeo bi i dalje da radi, da nastave sa započetim poslom, ali za to je potrebno da ispune tražene uslove, izmenjene propise koji se odnose na garancije. Odnosno, da se uz podršku Vlade i nadležnog ministarstva ostvare sporazum sa osiguravajućim društvima i da i pravno bude regulisano njihovo nesmetano funkcionisanje." - rekao je Akoš Ujhelji, republički poslanik (SVM).

Akoš Ujhelji
podrška
turizam
skupština
Srbija
SVM
Savez vojvođanskih Mađara

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.