Ugrás a tartalomra
Tanjug

Aleksandar Šapić novi gradonačelnik Beograda

2022.06.20
18:44
Forrás
Panon RTV
Ovo nije prvi put da je na nekoj funkciji u prestonici, od 2009. do 2012. godine je naime bio pomoćnik gradonačelnika Beograda.

Skupština grada Beograda je za gradonačelnika prestonice Srbije izabrala Aleksandra Šapića. Njegova zamenica biće Vesna Vidović. Šapić je bio prvi na izbornoj listi Srpske napredne stranke.

On je 68. gradonačelnik Beograda. Od ukupno 110 odbornika u beogradskom parlamentu, za Šapića je glasalo 57. Odbornici opozicije nisu učestvovali u glasanju.

Aleksandar Šapić nije prvi put na nekoj funkciji u prestonici, jer je od 2009. do 2012. godine bio pomoćnik gradonačelnika Beograda.

Aleksandar Šapić
gradonačelnik
Beograd

Najnovije

12:34, Frissítve: 16:52

Korisno je čitati!

Na Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici je tokom prepodneva stiglo 120 dece, kako bi učestvovali na takmičenju „Korisno je čitati!“, u kojem su učenici od prvog do četvrtog razreda odmerili svoje znanje iz čitanja.
10:50

Nepromenjene cene goriva

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji gorivo će koštati isto kao i prethodne sedmice - cena i evrodizela i benzina ostaje nepromenjena. Evrodizel košta 182 dinara, a benzin 95 - 176.
17:37, Frissítve: 19:59

Kasni sazrevanje višnje u Feketiću

Zbog hladnijeg i vlažnijeg vremena od uobičajenog, može doći i do oštećenja roda. Kako kažu proizvođači, voće zbog niske otkupne cene ne vredi prodavati, pa se trude da ga prodaju prerađeno.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.