Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ali šta se dogodilo sa ženom? - novi komad Senćanskog mađarskog kamernog pozorišta

2020-10-26
16:54
Forrás
Pannon RTV
Glumci sve do kraja razgovaraju o tome šta se dogodilo Irini Bikulini.

Ali šta se dogodilo sa ženom? To je naslov nove predstave Senćanskog mađarskog kamernog pozorišta. Osnovna priča predstave govori o trojici putujućih glumaca, koji idu na veče koje organizuje bankar Bikulina, gde oni nastupaju. Tokom čitavog puta, glumci raspravljaju o tome šta se dogodilo Irini Bikulini, nećakinji bankara. Oni pričaju priče, koje na kraju i odigraju. Predstavu je režirao Zoltan Devai, glumac kamernog pozorišta, a trojicu protagonista predstave igraju njegove kolege glumci, Aron Silađi, Đerđ Virag i Arnold Pap.

Zoltan Devai, reditelj: „Na fakutetu smo radili tako da su svi imali svoje scene za časovima zanata, a mi smo jedni drugima bili reditelji, pomagali smo jedni drugima. Tako da smo se u tom obliku već međusobno sreli, da je neko na sceni, a neko dole u gledalištu. Pomaže nam to što se poznajemo, razumemo onog druge i sa pola rečenice, ponekad ne moramo čak ni da komuniciramo rečima. Veoma često mislimo da istu stvar. Ali nam je to sa druge strane i otežalo posao, da budem iskren, jer nije svejedno kako dalje negujete taj prijateljski odnos, sa takvim ljudima."

pozorište
Senta
komad
Kamerno pozorište u Senti
Zoltan Devai

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Tragedija kod Bajmoka

Putnički automobil i voz sudarali su se jutros oko osam časova kod Bajmoka. U nesreći život je izgubila S.U. stara 31 godinu, iz Kikinde. Prilikom uviđaja nadležni su zatekli podignutu rampu.