Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Farkas Andor

Ambasadori opere razgovaraju sa učenicima

2019.02.25
16:31
2019.02.25
16:49
Forrás
Pannon RTV
Izuzetno predavanje o istoriji muzike učenicima gimnazije „Kostolanji Deže" održao je Laslo Haramza, solista opere iz Mađarske.

U organizaciji Mađarske državne opere predavanja su održana u više gradova u Karpatskom basenu. Prvo su u septembru mladi u Osijeku mogli da čuju ovaj program, zatim u Velikom Varadinu i u Mijerkureja Čuku u Rumuniji. Nakon Subotice, predavanje će biti održano za učenike u Košicu.

Cilj programa je popularizacija žanra opere među mladima. Umetnik iz Mađarske će u popodnevnim časovima održati predavanje i na Kelebiji, a sutra gostuje u osnovnoj školi u Tornjošu.

opera
Subotica
Gimnazija „Kostolanji Deže

Najnovije

11:07, Frissítve: 11:15

Borba Anite Pager da ponovo prohoda

Anita Pager, 26-godišnja devojka iz Mužlje, usled nesreće je pre pet godina ostala nepokretna. U pomoć joj je pritekla Fondacija “Budi Human” kampanjom prikupljanja sredstava za njenu operaciju na Tajlandu. Do maja treba prikupiti 16 miliona dinara.
11:46

Poskupeli dizel i benzin

Litar evrodizela će od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama koštati maksimalno 200, a benzina evropremijum BMB 95 najviše 170 dinara, saznaje RTS.

Najčitanije

Izvlačenje dobitnika za vikend!

Za vikend će izvući prva dva dobitnika u državnoj nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi!“. Na snagu su stupila nova pravila, igra se odvija potpuno u digitalnoj sferi, a dovoljno je poslati svega jedan račun.

Strože kazne i oduzimanje vozila

Nacrt novog zakona o bezbednosti saobraćaja donosi nekoliko noviteta, a predviđa strože kazne, privremeno oduzimanje vozila, a najavljena je i promena u obeležavanju pružnih prelaza.

Penzioneri, pažnja!

PIO fond: Najniža penzija u Srbiji 20.631 dinara, a najviša više od 190.000