Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Ana Karenjina" prva premijera Novosadskog pozorišta

2019.10.24
19:51
Forrás
Pannon RTV
Prva premijera u novoj pozorišnoj sezoni biće održana 29. oktobra a publika će imati prilike da vidi „Anu Karenjinu" Lava Tolstoja.

Reditelj Dejan Projkovski kaže da je potrebno izgraditi most između savremenosti i klasičnih komada, kako bi komunikacija bila efikasnija. Sa aktuelnim komadom pozorište želi da prikaže jedno novo lice, jer savremeno pozorište u nizu premijera prikazuje otuđenost i nagomilavanje konflikata. Sada bi želeli sa ovom produkcijom da tome učine kraj, objasnio je Valentin Vencel, direktor Novosadskog pozorišta.

„Novosadsko pozorište nastoji da se, prvenstveno, vrati čovekovoj ljudskoj i humanoj dimenziji, i verujem da ćemo sa ovom produkcijom, sa „Anom Karenjinom" u prvi plan staviti odnose među ljudi, kvalitet kontakata između ljudi. Druga stvar je što po svaku cenu želimo da vratimo emocije i osećajnost. Želimo da vratimo onaj unutrašnji svet pojedinca koji sve nas pokreće na nivou jedinke, zajednice, i ukoliko želite, i društva. „Ana Karenjina" daje konturu novom licu Novosadskog pozorišta" dodao je Vencel.

Ana Karenjina
premijer
Novosadsko pozorište
Lav Tolstoj
Dejan Projkovski
Valentin Vencel

Najnovije

10:11

Poskupljuje putarina

Vlade Srbije donela je na sednici odlluku o poskupljenju putarina za 14 odsto, odnosno 8 odsto za one koji koriste u uređaj za elektronsku naplatu putarine ENP.
16:24, Frissítve: 16:37

U Horgošu manje migranata

U severnobačkom okrugu se redovno sprovode akcije prikupljanja migranata u pograničnom području ali se oni konstantno vraćaju. Izbegavaju centar naselja, preko dana se slabo kreću, jer je počeo ramazan, tridesetodnevni muslimanski post.

Najčitanije

Mladić i devojka poginuli na Kopaoniku

Dvoje mladih smrtno je stradalo tokom noći na Kopaoniku vozeći motorne sanke, a dva člana Gorske službe spasavanja su ih zatekla na licu mesta, bez znakova života.

Preko pet granica

Mladi iz Ade, Subotice i Gunaroša predstavljaće Vojvodinu u finalu takmičenja Karpatskog basena u kvizu „Preko pet granica“. Nadmetanje je juče održano u Senti.