Ugrás a tartalomra

Andor Deli: EU razmišlja o regiji na duge staze

2020.10.07
12:47
2020.10.07
16:37
Forrás
Pannon RTV
Europoslanik Andor Deli izjavio za Subotički mađarski radio da EU razmišlja na duge staze i ulaže u razvoj naše regije.

Evroparlamentarac Andor Deli, rodom iz Vojvodine, kazao je da je glavni cilj investicija EU da se postigne privredni rast na Zapadnom Balkanu. Prostora za razvoj i jačanje postoji, kazao je, i dodao da se Evropska komisija nada da će podrška dovesti do povećanja bruto društvenog proizvoda od 4 posto, te da će naglašenu ulogu dobiti razvoj saobraćaja i infrastrukture, ali da će čista energija, zaštita životne okoline, digitalna budućnost te privatni sektor takođe imati ključnu ulogu.

"Program konkretno za Srbiju pominje da će pružiti efikasnu podršku kod gradova male i srednje veličine vezano za kanalizacione vode, upravljanje otpadom, komunalni otpad, što mislim da dotiče svakoga. Takođe i ono što je glavna poruka ovog paketa, da će EU konačno da ulaže i da dugoročno razmišlja o ovoj regiji Zapadnog Balkana, priključivanju ove regije i smatram da je to nova pojava i važan znak za države u regiji. Treba dodati da se sve to može vezati i za ime člana Evropske komisije iz Mađarske jer je njegov tim bio taj koji je dao vanredan naglasak u izradi ovog plana" - izjavio je Andor Deli.

Andor Deli
EU
Evropska Unija
razvoj
plan
regija
Zapadni Balkan

Najnovije

16:14, Frissítve: 16:56

Raznovrsna ponuda na pijaci u Adi

Lepo voće, sveže povrće i široka ponuda dočekala je kupce u subotu ujutru na pijaci u Adi. Zahvaljujući gotovo letnjem vremenu, već od ranih jutarnjih sati ljudi su se okupljali oko prodavaca.
14:07

Eskalacija napetosti na Bliskom Istoku

Iran je na Izrael u subotu noću ispalio više od sto dronova i balističkih raketa kao odgovor na izraelski napad na ambasadu u Damasku. Sada je odluka o ratu ili miru u rukama izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić

Policija i dalje traga za telom male Danke Ilić. Pretraživana je Lazareva pećina koja se nalazi kod sela Zlot, Lazarev kanjon, kao i celokupno područje duž Zlotske reke.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.