Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Andor Deli: Evropska unija je ostavila na cedilu prevoznike iz centralne i istočne Evrope

2020-07-09
14:15
Forrás
Pannon RTV
Evropska unija je ostavila na cedilu prevoznike iz centralne i istočne Evrope - navodi se u saopštenju za javnost Andora Delija.

Evropski poslanici su proteklih dana, na plenarnom zasedanju Evropskog parlament, doneli odluku o paketu mera, koje se odnose na sektor drumskog saobraćaja, poznatom i kao „Paket mobilnosti". Prema usvojenim merama, prevoznici iz zemalja srednje i istočne Evrope biće dodatno ugroženi, a očekuje se da će rezultati takvog glasanja oslabiti celokupno unutrašnje tržište - smatra poslanik Fidesa u Evropskom parlamentu. Očekuje se da će to ugroziti nesmetan rad evropskog teretnog saobraćaja, objasnio je Deli. Usvojeni predlozi znače dodatno birokratsko opterećenje, posebno malim i srednjim preduzećima, što će dovesti do smanjenja njihove konkurentnosti, a time i do zauzimanja prostora od strane prevoznika iz trećih zemalja, rekao je ovaj političar.

Evropska Unija
Andor Deli

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.

Ponovo radi bazen na obali Tise u Kanjiži

Nakon pauze od dve sedmice, ponovo je početkom nedelje otvoren bazen pored Tise. Sve je više posetilaca koji dolaze da se rashlade, iskoriste dobro vreme, prijatnu vodi i uređeni deo.