Ugrás a tartalomra
EP Screenshot, Archívum

Andor Deli: Finska kao predsedavajući da ne zaboravi i temu proširenja

2019-07-17
19:48
2019-07-18
08:46
Forrás
Saopštenje
Stabilnost i jedinstvo Evrope su ključni - svi se slažu, ali je za to neophodno i priključenje zapadnog Balkana, izjavio Andor Deli.

Poslanik Fidesa u Evropskom parlamentu izdao je saopštenje povodom predstavljanja finskog predsedavanja plenarnom sednicom. U Savetu Evrope, Finska je od 1. jula preuzela predsedavanje od Rumunije. Andor Deli je u vezi programa finskog predsedavanja rekao da je reč o prevari, jer u programu proširenje EU na zapadni Balkan nije dobilo odgovarajuće mesto. „Ova tema se pojavljuje samo u uvodu, dok su raniji predsedavajući, Bugarska, Austrija i Rumunija isticali ovo pitanje" skrenuo je pažnju u pisanom saopštenju poslanik iz Vojvodine.

Andor Deli je istakao: „Porširenje, na žalost, nije omiljena tema u više zemalja starih članica, ali to ne može biti razlog da se politika proširenja, koja je 2004. godine uspešno ostvarila jedinstvo istočne i zapadne Evrope, tretira kao pitanje u kategoriji neprijatnih."

„Zato tražim od finskog predsedavajućeg da na operativnom nivou rešavaju ovaj nedostatak, jer ne može se napraviti prekid u onim kontinuiranim procesima koji su karakteristični za prethodne dve godine i koje je snažno podržao Evropski parlament" naglasio je na kraju Andor Deli.

 

Andor Deli
Finska
proširenje
Savet Evrope

Slične vesti

Najnovije

20:31, Frissítve: 20:37

Božićna radionica za decu

Na božićnoj kreativnoj radionici, koja je upriličena u maloj sali Doma kulture “Atila Jožef” u Debeljači, okupio se velik broj dece i roditelja.

Najčitanije

Avanturistički izlet i pokloni

Nesvakidašnje putovanje sa Deda Mrazom je upriličeno danas, Železnice Srbije su pokrenule kompoziciju u novogodišnjem ruhu na liniji Subotica-Palić.