Ugrás a tartalomra
EP Screenshot, Archívum

Andor Deli: Finska kao predsedavajući da ne zaboravi i temu proširenja

2019.07.17
19:48
2019.07.18
08:46
Forrás
Saopštenje
Stabilnost i jedinstvo Evrope su ključni - svi se slažu, ali je za to neophodno i priključenje zapadnog Balkana, izjavio Andor Deli.

Poslanik Fidesa u Evropskom parlamentu izdao je saopštenje povodom predstavljanja finskog predsedavanja plenarnom sednicom. U Savetu Evrope, Finska je od 1. jula preuzela predsedavanje od Rumunije. Andor Deli je u vezi programa finskog predsedavanja rekao da je reč o prevari, jer u programu proširenje EU na zapadni Balkan nije dobilo odgovarajuće mesto. „Ova tema se pojavljuje samo u uvodu, dok su raniji predsedavajući, Bugarska, Austrija i Rumunija isticali ovo pitanje" skrenuo je pažnju u pisanom saopštenju poslanik iz Vojvodine.

Andor Deli je istakao: „Porširenje, na žalost, nije omiljena tema u više zemalja starih članica, ali to ne može biti razlog da se politika proširenja, koja je 2004. godine uspešno ostvarila jedinstvo istočne i zapadne Evrope, tretira kao pitanje u kategoriji neprijatnih."

„Zato tražim od finskog predsedavajućeg da na operativnom nivou rešavaju ovaj nedostatak, jer ne može se napraviti prekid u onim kontinuiranim procesima koji su karakteristični za prethodne dve godine i koje je snažno podržao Evropski parlament" naglasio je na kraju Andor Deli.

 

Andor Deli
Finska
proširenje
Savet Evrope

Najnovije

16:27

Struja od novembra skuplja za 8 odsto

Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na povećanje cene struje od 1. novembra za 8 odsto, saznaje RTS. Kilovat-sat struje za domaćinstva i male kupce biće 10,26 dinara, sa PDV-om 14,29 dinara. Struja je prethodno poskupela 1. maja.
16:12

Izbori 17. decembra?!

Prema pisanju pojedinih medija, Srpska napredna stranka je donela odluku da tog datuma u Srbiji budu održani parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori, kao i izbori u nekim opštinama.
18:19, Frissítve: 19:26

Sa dronovima i robotima za napredak učenika

Rotari klubovi Beograda i Novog Sada donirali su 200 dronova i 200 robota informatičkim sekcijama u vojvođanskim školama, i to u okviru projekta pod nazivom „Za lepšu školu”. U isto vreme renoviran je i nameštaj u 25 vojvođanskih vrtića.

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.