Ugrás a tartalomra

Andor Deli kritikovao glasanje Evropskog parlamenta

2019.04.04
21:35
Forrás
Pannon RTV
Evroparlamentarac Andor Deli kritikovao je glasanje o paketu za mobilnost i zapadne članice.

Andor Deli, član Evropskog parlamenta, rođeni Vojvođanin i član mađarske koalicije Fides – Demohrišćanske narodne stranke osvrnuo se saopštenjem na glasanje o paketu mobilnosti u Evropskom parlamentu okrivivši ga za izigravanje pravila i za demonstraciju političke sile i arogancije. Protekle nedelje su dokazale, da ako interesi to nalažu, pravila nisu sveta – saopštio je Deli i dodao da pojedine zapadne protekcionalističke članice, u prvom redu Francuska i Nemačka umesto da grade zajedničko evropsko tržište, dva meseca pred izbore nastoje da istisnu snažnije igrače iz novih država članica. Oni koji se najviše zalažu za evropske vrednosti su danas naneli velik udarac slobodnom kretanju roba i usluga i dokazali su da im jedinstveno evropsko tržište nije svetinja – naglasio je. "Ovo je žalostan dan za ceo sektor saobraćaja. Ali je žalostan dan i za Evropsku uniju, jer su politički predstavnici zapadnih sila opet prikazali svoju aroganciju. Tužno je sa kolikim žarom su se predstavnici pojedinih država borili protiv zajedničkog evropskog tržišta" – istakao je Deli.

Andor Deli
mobilnost

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!