Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Andor Deli: Proces proširenja EU ima karakter „rolerkostera"

2020.12.11
12:21
2020.12.11
17:10
Forrás
Pannon RTV
Proces proširenja Evropske unije ima karakter „rolerkostera", jer se povremeno ubrzava, a drugi put usporava - rekao je Andor Deli u intervjuu za Subotički mađarski radio.

Poslanik „Fides-KDNP"-a u Evropskom parlamentu, poreklom iz Vojvodine, rekao je da to što nadležna tela EU ne funkcionišu u skladu sa novim mehanizmima proširenja, odnosno da nije bilo značajnog napretka po pitanju proširenja, nikako nije dobra poruka za Srbiju. Ova situacija nije dobra ni za ostale zemlje kandidate na zapadnom Balkanu, koje čekaju priključenje - rekao je Andor Deli.

Andeli Deli, poslanik EP, „Fides-KDNP" (SVM): „Kada pogledamo o čemu je savet raspravljao, šta se zahvaljujući tome promenilo u radu saveta, nažalost, možemo videti da ništa. Na isti način, oni razmišljaju o otvaranju pojedinih poglavlja, umesto da slede takozvani princip paketa. Mnogi drugi sastanci radnih grupa nisu organizovani na način, kako to metodologija predviđa. Dakle, vidimo da u suštini nisu pripremljeni za novu vrstu pregovaračkog procesa, runde, koju bi ova nova metodologija značila."

Andor Deli
proces
proširenje
EU
Evropska Unija
Fides-KDNP
Evropski parlament
poslanik

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.