Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Andor Deli: Proces proširenja EU ima karakter „rolerkostera"

2020.12.11
12:21
2020.12.11
17:10
Forrás
Pannon RTV
Proces proširenja Evropske unije ima karakter „rolerkostera", jer se povremeno ubrzava, a drugi put usporava - rekao je Andor Deli u intervjuu za Subotički mađarski radio.

Poslanik „Fides-KDNP"-a u Evropskom parlamentu, poreklom iz Vojvodine, rekao je da to što nadležna tela EU ne funkcionišu u skladu sa novim mehanizmima proširenja, odnosno da nije bilo značajnog napretka po pitanju proširenja, nikako nije dobra poruka za Srbiju. Ova situacija nije dobra ni za ostale zemlje kandidate na zapadnom Balkanu, koje čekaju priključenje - rekao je Andor Deli.

Andeli Deli, poslanik EP, „Fides-KDNP" (SVM): „Kada pogledamo o čemu je savet raspravljao, šta se zahvaljujući tome promenilo u radu saveta, nažalost, možemo videti da ništa. Na isti način, oni razmišljaju o otvaranju pojedinih poglavlja, umesto da slede takozvani princip paketa. Mnogi drugi sastanci radnih grupa nisu organizovani na način, kako to metodologija predviđa. Dakle, vidimo da u suštini nisu pripremljeni za novu vrstu pregovaračkog procesa, runde, koju bi ova nova metodologija značila."

Andor Deli
proces
proširenje
EU
Evropska Unija
Fides-KDNP
Evropski parlament
poslanik

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.