Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Andor Deli: Proces proširenja EU ima karakter „rolerkostera"

2020.12.11
12:21
2020.12.11
17:10
Forrás
Pannon RTV
Proces proširenja Evropske unije ima karakter „rolerkostera", jer se povremeno ubrzava, a drugi put usporava - rekao je Andor Deli u intervjuu za Subotički mađarski radio.

Poslanik „Fides-KDNP"-a u Evropskom parlamentu, poreklom iz Vojvodine, rekao je da to što nadležna tela EU ne funkcionišu u skladu sa novim mehanizmima proširenja, odnosno da nije bilo značajnog napretka po pitanju proširenja, nikako nije dobra poruka za Srbiju. Ova situacija nije dobra ni za ostale zemlje kandidate na zapadnom Balkanu, koje čekaju priključenje - rekao je Andor Deli.

Andeli Deli, poslanik EP, „Fides-KDNP" (SVM): „Kada pogledamo o čemu je savet raspravljao, šta se zahvaljujući tome promenilo u radu saveta, nažalost, možemo videti da ništa. Na isti način, oni razmišljaju o otvaranju pojedinih poglavlja, umesto da slede takozvani princip paketa. Mnogi drugi sastanci radnih grupa nisu organizovani na način, kako to metodologija predviđa. Dakle, vidimo da u suštini nisu pripremljeni za novu vrstu pregovaračkog procesa, runde, koju bi ova nova metodologija značila."

Andor Deli
proces
proširenje
EU
Evropska Unija
Fides-KDNP
Evropski parlament
poslanik

Najnovije

16:46

Ljudi iza kulisa

U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.