Ugrás a tartalomra

Andor Deli: Proces proširenja EU ima karakter „rolerkostera"

2020.12.11
12:21
2020.12.11
17:10
Forrás
Pannon RTV
Proces proširenja Evropske unije ima karakter „rolerkostera", jer se povremeno ubrzava, a drugi put usporava - rekao je Andor Deli u intervjuu za Subotički mađarski radio.

Poslanik „Fides-KDNP"-a u Evropskom parlamentu, poreklom iz Vojvodine, rekao je da to što nadležna tela EU ne funkcionišu u skladu sa novim mehanizmima proširenja, odnosno da nije bilo značajnog napretka po pitanju proširenja, nikako nije dobra poruka za Srbiju. Ova situacija nije dobra ni za ostale zemlje kandidate na zapadnom Balkanu, koje čekaju priključenje - rekao je Andor Deli.

Andeli Deli, poslanik EP, „Fides-KDNP" (SVM): „Kada pogledamo o čemu je savet raspravljao, šta se zahvaljujući tome promenilo u radu saveta, nažalost, možemo videti da ništa. Na isti način, oni razmišljaju o otvaranju pojedinih poglavlja, umesto da slede takozvani princip paketa. Mnogi drugi sastanci radnih grupa nisu organizovani na način, kako to metodologija predviđa. Dakle, vidimo da u suštini nisu pripremljeni za novu vrstu pregovaračkog procesa, runde, koju bi ova nova metodologija značila."

Andor Deli
proces
proširenje
EU
Evropska Unija
Fides-KDNP
Evropski parlament
poslanik

Najnovije

14:14, Frissítve: 14:23

Tradicionalni svinjokolj u Sajanu

Meštani Sajana su prvi put organizovali tradicionalni svinjokolj u godini pre epidemije korona virusa. Nakon prinudne pauze, juče je ponovo održana manifestacija u organizaciji lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.
15:13, Frissítve: 16:19

Takmičenje snažnih ljudi u Kanjiži

Svim takmičarima, koji su učestvovali na takmičenju u mrtvom dizanju pod nazivom Drugi Božićni kup, bila je potrebna sva snaga sa kojom raspolažu. To je treća vežba u takozvanom poverliftingu i bez sumnje najteža.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Zoltan Maga održao koncert u Bačkoj Topoli

Violinista je ovim nastupom u crkvi Pohođenja Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli odao počast Ištvanu Pastoru, nedavno preminulom predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara.