Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Andor Deli: Šta će biti sa Srbijom?

2019-05-29
15:02
2019-05-29
19:50
Forrás
Pannon RTV
Andor Deli na prvom radnom danu novog petogodišnjeg mandata evroposlanika.

Novi-stari evroposlanik vojvođanskog porekla Andor Deli je na prvom radnom danu svog novog mandata saslušao izveštaj komesara za proširenje i postavio pitanje, ali zbog kratkoće vremena nije dobio odgovor.

Johanes Han nije otkrio ni mnogo toga, niti nove stvari – izjavio je Deli za Pannon RTV. Srbija treba da nastavi reforme, u prvom redu u pravosuđu i da ojačava pravnu državu, a komesar je naglasio i značaj slobode govora, borbe protiv korupcije – dodao je on.

"Mi smo kao poslanici rekli da EU treba da porazmisli kojim mehanizmima i instrumentima može da zaista verodostojno uveri region i države kandidate pa i Srbiju da će se članstvo u EU u dogledno vreme realizovati. To je veliko pitanje, i sam sam to pitanje postavio komesaru, nažalost usled kratkoće vremena odgovor nisam dobio, pitao sam komesara da li EU ima sredstvo i institucije EU kojima može da pokrene sa mrtve tačke pat-situaciju do koje je došlo u dijalogu Beograda i Prištine usled carinskih mera Prištine, to jest, čini se da se to prepušta članicama EU, vidimo da Nemačka, Francuska već rade u tom smeru, a ni Amerika nije daleko od toga, ali na žalost nisam uspeo da dobijem konkretan odgovor od komesara" – izjavio je Andor Deli nakon današnje sednice.

Andor Deli

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Jaka kiša i grad u Subotici

Oko 14 časova nebo se otvorilo nad Suboticom. Jak pljusak praćen gradom i olujnim vetrom trajao je oko pola sata.

Obilne kiše u ponedeljak

Hladni front sa kišama i pljuskovima na naše područje stiže u ponedeljak. Meteorolozi kažu da tokom dana treba računati na mestimične obilne padavine.