Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Andor Deli: Učinićemo sve za ubrzanje proširenja EU

2019-09-26
22:23
Forrás
Közlemény
Potrebno je iskoristiti sve instrumente EP kako bi se načinio napredak u politici proširenja, kaže u saopštenju Andor Deli.

Poslanik Evropskog parlamenta poreklom iz Vojvodine u saopštenju koje je dostavio našoj redakciji dodaje da je to izuzetno važno sa stanovišta vojvođanskih Mađara. Deli je povodom pripremne sednice radne grupe za proširenje, dodao da je Evropi potrebna sigurnost i stabilnost. Neophodan uslov za to je da države zapadnog Balkana što pre postanu punopravne članice Evropske unije.

U saopštenju poslanik EP objašnjava da međufrakcijska radna grupa može da pomogne da se uspostavi konstruktivni dijalog i saradnja između poslanika evropskog parlamenta i vlada, organizacija i drugih važnih činilaca društvenog života zapadnog Balkana.

Andor Deli
Evropska Unija

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.