Ugrás a tartalomra
MTI/Varga György

Antitela otkrivaju prisustvo koronavirusa

2020-06-03
18:04
2020-06-03
18:10
Forrás
Pannon RTV
I u Subotici se mogu uraditi brzi testovi koji prikazuju prisustvo antitela na koronavirus.

Testove je moguće uraditi u subotičkom Zavodu za javno zdravlje svakog radnog dana od sedam do 9.30 časova – izjavio je dr Nebojša Bohucki, epidemiolog. Pre testiranja potrebno je uplatiti cenu testa u iznosu od 1.200 dinara. Testiranje se obavlja putem uzimanja krvi.

„Na rezultate treba čekati najviše od 15 do 20 minuta, i nakon toga osoba može da sazna da li je bila bolesna od koronavirusa ili ne. To je važno jer u najvećem broju slučajeva nakon zaraze korona virusom, ili tokom same zaraze, nema nikakvih simptoma. Dakle, zaražavanje korona virusom može biti i potpuno bez simptoma, u 80 odsto slučajeva. Svega u 20 odsto slučajeva razvija se neka klinička slika" kaže dr Nebojša Bohucki, epidemiolog.

antitela
koronavirus
test
testiranje

Slične vesti

Najnovije

18:23, Frissítve: 18:30

Letnji kamp na Horgošu

Deca koja su poslednjih nekoliko dana provela u horgoškom Lovačkom domu, mogla su se oprobati u raznim igrama veština, radionicama i mnogim drugim programima koji su za njih organizovani pripremili.
16:13, Frissítve: 18:22

Zajedno tkali stari i mladi

U subotu prepodne u Mađarskom kulturnom centru na Paliću održana je Etno radionica tkanja, koja je realizovana u okviru projekta Colourful Cooperation (Raznobojna saradnja).
11:52, Frissítve: 17:57

Protesti u više gradova Srbije

U petak uveče građani ponovo su izašli na ulice u više gradova Srbije. U Beogradu su ponovo pokušali da uđu u zgradu skupštine, pa je došlo do sukoba policije i demostranata.

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.