Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Apel za pomoć porodici iz Kelebije

2022.05.13
10:08
2022.05.13
15:54
Forrás
Pannon RTV
Pre godinu dana ekipa Panon RTV-a je već snimila prilog o ovoj porodici, kada su mnogi gledaoci i slušaoci pritekli u pomoć, ali se od tada Ljubičino zdravstveno stanje mnogo pogoršalo, najveća je potreba za pelenama.

Pre godinu dana Ljubica Kereši je još mogla da stane na noge, ali sada se već jedva kreće, ceo dan je prikovana za krevetu, stanje joj se jako pogoršalo. Nedavno se zarazila korona virusom i hospitalizovana je. Njen suprug, Zlatko Biegacer, boluje od Parkinsonove bolesti i često ima napade panike.

Ljubica Kereši: "Otkad sam lečena na kovid odeljenju, može se reći da mi se stanje malo popravilo, dobro da sam bila primljena na bolničko lečenje jer ne bih preživela. Nisam htela da uđem u bolnicu, suprug me je nagovorio da idem, a služba hitne pomoći me je odvezla. Sad mi je ipak drago da sam ušla u bolnicu."

Pannon RTV/Raffai Csaba

Ljubica Kereši i Zlatko Biegacer žive od 18.000 dinara mesečno. Većina novca se potroši na ime kirije i režijskih troškova. Ostatak pomoći se troši na Ljubičine lekove i lečenje. Prihvataju svaku vrstu pomoći, ali bi im najviše trebale pelene.
 

Zlatko Biegacer, Kelebija: "Moja supruga je bila bolesna, zarazila se kovidom i od tada je jako slaba. Najviše bi nam trebale pelene za odrasle. Nažalost, ne mogu ga je ostavim da bude sama, najviše što je smem ostaviti da bude sama je sat i po. Imam jednog prijatelja koji mi pomaže, preveze me do apoteke i nazad svojim automobilom, on se zove Silvester Barat, što može pomogne mi, ali ni on ne može sve u nedogled."

Pannon RTV/Raffai Csaba

Zlatko je rekao da je najveći problem to što je, još pre godinu dana mogao da preuzima neke povremene poslove, sada Ljubicu ne može da ostavi samu duže od sat vremena jer ona nekada ima opstrukcije kod disanja, često se guši.

Oni koji bi pomogli ovoj porodici iz Kelebije neka se jave Zlatku Biegaceru na broj telefona: 062-87-09-411.

pomoć
porodica
Kelebija

Najnovije

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.