Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Apel za pomoć porodici u teškoj materijalnoj situaciji

2022.12.08
13:09
2022.12.08
17:05
Forrás
Pannon RTV
Stila Homonai i njena porodica iz Horgoša žive u teškoj finansijskim situaciji. Ona i njen partner odgajaju četvoro dece i zbog veoma malih primanja žive na ivici egzistencije.

Primanja koja imaju iz raznih vrsta pomoći iznose svega 20 hiljada dinara, što pokriva samo troškove režija. Glava porodice radi, ali i ta primanja dovoljna su samo za hranu.

Stila Homonai živi u porodičnoj kući u Horgošu sa svojim partnerom i četvoro dece. Najstariji dečak ima 15 godina, čiji je otac Stilin prvi suprug, ostalo troje dece, koji imaju 10, 8 i 5 godina, je dobila sa svojim sadašnjim partnerom Kristijanom. Glava porodice svaki dan ide na posao, ali sa četvoro dece svakodnevica je teška i moraju da oskudevaju u mnogim stvarima.

Stila Homonai, Horgoš: „Želimo da zamolimo za malu pomoć, u vidu ogreva i hrane, da nam se pomogne kako bismo mogli nekako da izdržavamo decu.“

Prošlog decembra porodica je zahvaljujući državnoj subvenciji kupila porodičnu kuću u kojoj su dočekali Božić. Skromno se pripremaju i za ovogodišnje praznike.

Stila Homonai, Horgoš: „Ne znamo kako će biti, ali nekako će biti. Božićnu jelku već imamo, treba da kupimo deci slatkiše i ukrase da im božićna jelka bude lepa."

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici iz Horgoša, da im božićni praznici budu lepši, mogu da kontaktiraju Stilu Homonai na broj telefona 063/171-62-24.

pomoć
porodica
Horgoš

Najnovije

16:46

Ljudi iza kulisa

U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.