Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Arnold Nađ brani titulu na Nacionalnom galopu

2019-10-12
20:20
Forrás
RTV Pannon
Vojvođanski konjanik, predstavnik Temerina, prošle godine je ostvario istorijski uspeh kao prvi učesnik izvan granica Mađarske koji je pobedio u finalu.

Arnold i njegov konj Fantazia naporno treniraju kako bi ponovo uspešno trčali u glavnom gradu Mađarske. Vojvođanski konjanik smatra da će ovogodišnja trka biti najteža do sada, ali on se maksimalno uzda u svog konja. „Radim sa njim koliko znam. Dva puta nedeljno treba raditi brze vežbe, kako bi imao pluća za takmičenje. I odmara se,  naravno. Nedelja je njegov dan odmora. Upravo, kao što je to i nama. Sada je u dobroj formi, i nadamo se dobrim rezultatima."

Arnold Nađ
Nacionalni galop
Mađarska
Temerin
konjanik

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.