Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Arpad Fremond se zahvalio biračima

2020-06-29
19:57
2020-06-29
20:24
Forrás
Pannon RTV
U Skupštini opštine Bačka Topola narednih godina Savez vojvođanskih Mađara imaće 19 odbornika – rekao je Arpad Fremond na današnjoj konferenciji za medije.

Predsednik opštinskog odbora SVM-a za Bačku Topolu zahvalio se svima koji su glasali za njih. Nije još poznato ko će biti predsednik opštine, o njemu će se odlučivati na dogovorima o tome ko će u naredne četiri godine biti prvi čovek Bačke Topole.

U opštini je na izbore 21. juna izašlo 51 odsto građana sa pravom glasa, i to već pokazuje da su smatrali važnim da glasaju – rekao je Arpad Fremond na konferenciji za novinare u ponedeljak. Potpredsednik SVM-a i predsednik odbora u Bačkoj Topoli dodaje da je preko 51 odsto onih koji su izašli na izbore glasalo za listu Saveza vojvođanskih Mađara. Na toj listi pored članova SVM-a bili su i predstavnici drugih partija i udruženja građana: „Liga socijaledmokrata Vojvodine i Demokratska partija vojvođanskih Mađara su dale kandidate na ovoj listi, a na listi su bili i građani, koji će ući u Skupštinu opštine, a koji nisu članovi ni jedne partije. To znači da će u skupštini koja ima 35 mesta, ova lista imati 19 predstavnika u narednom periodu."

Srpska napredna stranka je obezbedila 13 mandata, osim toga, skupštinu će činiti dva odbornika socijalista i jedan radikal. Predsednik SVM-a u Bačkoj Topoli kaže da bi želeli da nastave saradnju sa onima sa kojima su i do sada zajedno radili, jer je to dalo rezultata. Arpad Fremond je dodao da su im u proteklih dana  upućena brojna pitanja o tome ko će biti predsednik opštine, ali za sada na to ne može da odgovori. Rekao je da će u narednom periodu nastaviti konsultacije o tome: „Nezavisno od toga ko će biti predsednik opštine, ko će biti prvi čovek grada, posao će se nastaviti na isti način i sa istim zamahom, sa žarom ćemo raditi na ostvarivanju projekata, kao što smo to činili i u prethodnom periodu."

Arpad Fremond govorio je i o tome da njihova lista nije dobila poverenje samo mađarskih birača i zahvalio se svima koji su im dali glas. Takođe je podsetio da će u sredu, 1. jula na tri mesta biti ponovljeni izbori za pokrajinsku i lokalnu skupštinu, i pozvao građane da izađu na glasanje.

Arpad Fremond
Savez vojvođanskih Mađara

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Korona ne miruje u Mađarskoj

Zvanični mađarski podaci o korona-virusu pokazuju da je u proteklih 24 časa umrlo osam, a zaraženo novih 894 mađarskih građana.

Indijanski kamp u Čantaviru

Indijanski kamp je napravio jedan stariji bračni par iz Čantavira, u njemu sa svim rekvizitima tipičnim za indijansku kulturu.