Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Arpad Fremond u Skupštini tražio objašnjenje za kašnjenje subvencija za goveda

2021.04.20
15:15
2021.04.20
17:34
Forrás
Pannon RTV
Poslanik SVM-a predstavio je situaciju u kojoj se nalaze poljoprivrednici i tražio objašnjenje za kašnjenje isplata.

Više od godinu dana poljoprivrednici u Kanjiži, čekaju na isplatu državne subvencije za goveda, ali i u više vojvođanskih naselja odgajivači domaćih životinja suočavaju se sa sličnim problememima – istakao je Arpad Fremond u Beogradu, na današnjoj sednici Skupštine Srbije.

„Nažalost, isplata podsticaja predstavlja problem o kojem se najviše priča, a postaje problem i dalje kašnjenje isplata podsticaja za stoku. Obraćaju mi se poljoprivrednici, najviše njih iz Južnobačkog, Severnobačkog i iz Severnobanatskog okruga. Primer iz Kanjiže je ilustrativan za sve. Predstavnici lokalnog udruženja poljoprivrednika navode da su njihovi zahtevi, konkretno za podsticaje u iznosu od 20 hiljada dinara za svakog registrovanog tovnog bika koji se proda klanici, predate prošle godine, ali još uvek nema odgovora. Po podacima ovog udruženja, svega 10 odsto zahteva u opštini Kanjiža je odrađeno i isplaćeno. Nekima isplata podsticaja i dalje kasni više od godinu dana" rekao je Arpad Fremond, republički poslanik Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije.

Arpad Fremond
skupština
subvencija
goveda
objašnjenje
SVM
poljoprivrednici
isplata
kašnjenje
Savez vojvođanskih Mađara

Najnovije

Najčitanije

U Bačkoj Topoli održan prvi ovogodišnji vašar

Od 9.decembra, i uvođenja vanrednog stanja, u ovom bačkom mestu nije održan ovaj popularan vašar. Nakon ukidanja vanrednog stanja, vašar, koji se tradicionalno održava svake druge nedelje u mesecu, sada je ponovo održan.

Velika gužva formirala se na graničnom prelazu Kelebija-Tompa

Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa, u pravcu prema Mađarskoj, danas je formirana mnogo veća gužva od one uobičajene vikendom. U kružnom toku koji povezuje Kelebijski put i Y-krak, nagomilane kamione i automobile usmeravala je saobraćajna policija.