Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Arpad Janoš Potapi: Veza sa Mađarima u inostranstvu kontinuirana

2020-03-28
15:58
Forrás
Pannon RTV
U toku pandemije korona virusa, veza sa mađarskim zajednicama u inostranstvu se nastavlja – naglasio je u svom saopštenju na Fejsbuku državni sekretar za nacionalnu politiku.

Arpad Janoš Potapi je ukazao na to da su prethodno pokrenuti programi nacionalne politike u toku, a u isto vreme, s obzirom na vanredno stanje, brojni programi planirani će se menjati za ovu godinu. Rekao je, državni sekretarijat za nacionalnu politiku Mađarske do 31. avgusta neće organizovati ni podržavati realizaciju nijednog, u interesu usporavanja širenja zaraze. Nadalje, moli prekogranične Mađare da uzimaju opasnost za ozbiljno, obrate veću pažnju na starije osobe u svojoj okolini i da ostanu kod kuće.

U vezi podrške programa “Mađarski u domovini” i “Bezgranično”, Arpad Janoš je za javnost rekao sledeće: “Kao što mnogi znaju, administracija podrške obrazovno-vaspitnom programu “Mađarski u domovini” u susednim zemljama trenutno pauzira i zato se rok za podnošenje prijava kraj aprila pomera, a datum će se kasnije utvrditi. Ekskurzije programa “Bezgranično” u ovoj školskoj godini više se ne mogu realizovati. Ali zbog preko 100.000 školaraca koji bi u ovoj školskoj godini učestvovali i realizovali  ovaj program, pomeramo rok za 31. oktobar.”


 

Arpad Janoš Potapi
inostranstvo
Mađari
Bezgranično
Mađarski u domovini

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.