Ugrás a tartalomra

Asfaltirana je Hrastova ulica u Mesnoj zajednici Željezničko naselje u Subotici

2021.01.20
16:45
2021.01.20
16:51
Forrás
Pannon RTV
Za radove je potrošeno 11 miliona dinara - rekao je Dr Balint Pastor.

Pre asfaltiranja zamenjene su dotrajale i zastarele vodovodne cevi, odnosno proširena je i mreža pijaće vode. Sa ovom investicijom su uspeli da rasterete saobraćaj na okolnim ulicama.

Asfaltiranje je završeno pre nedelju dana. Na samo 2 kilometara od centra Subotice, Željezničko naselje je jedna od onih Mesnih zajednica, u kojima je ostvareno najmanje investicija u poslednjih nekoliko godina - rekao je Klaudio Mesaros, predsednik Saveta. „Činjenica da je Savez vojvođanskih Mađara bolje pozicioniran u gradu, u gradskom rukovodstvu i u Mesnoj zajednici, doprinela je tome da u Mesnu zajednicu stiže više investicija. Ovakvog redovnog asfaltiranja u ovoj Mesnoj zajednici nije bilo već sedam godina."

Moraju se uzeti u obzir potrebe Mesnih zajednica i obezbediti ljudima pristojne uslove za život, jer su i ove manje investicije preduslov da Subotica krene napred – istakao je Dr Balint Pastor, šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije. „Trenutno su otvoreni konkursi u nekoliko republičkih ministarstava. Predhodnih dana smo pregovarali sa predstavnicima Ministarstva kulture u Beogradu, kako bi Subotica pobedila na konkursu „Gradovi u fokusu". Želimo da obnovimo fasadu Gradske biblioteke, a pored toga i Ministarstvo turizma takođe ima otvoren konkurs, na koji ćemo se prijaviti sa idejama vezanim sa Palić."

Rekonstrukcija puteva nije se desila samo u Mesnoj zajednici Željezničko naselje. Između ostalih, ulica Jovana Dučića na Makovoj sedmici nedavno je dobila grebani asfalt. Ova investicija olakšaće svakodnevni život za 10-15 domaćinstava, jer je ulica do sada bila neprohodna - dodao je Dr Balint Pastor.

Željezničko naselje
Subotica
ulica
dr Balint Pastor

Najnovije

07:46

Uhapšen zbog droge i oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su sedamnaestogodišnjeg Subotičanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.
16:14, Frissítve: 16:56

Raznovrsna ponuda na pijaci u Adi

Lepo voće, sveže povrće i široka ponuda dočekala je kupce u subotu ujutru na pijaci u Adi. Zahvaljujući gotovo letnjem vremenu, već od ranih jutarnjih sati ljudi su se okupljali oko prodavaca.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.