Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Atila Juhas: Politiku SVM-a podržavaju ne samo Mađari, već i pripadnici većinskog naroda

2020.06.15
20:45
Forrás
Pannon RTV
Savez vojvođanskih Mađara je jedina mađarska stranka u Srbiji, koja na nedeljnim izborima učestvuje na nacionalnom, pokrajinskom i opštinskom nivou.

Uprkos činjenici da više od 90 odsto članstva stranke čine Mađari, listu podržavaju i pripadnici većinskog naroda. Članstvo beogradske organizacije SVM-a na primer čine uglavnom Srbi, koji žive u glavnom gradu i koji smatraju da mađarska stranka najbolje zastupa one vrednosti, za koje se mogu založiti - rekao je Atila Juhas, kandidat SVM-a za republičkog poslanika.

Pannon RTV

Atila Juhas, kandidat za republičkog poslanika: „Savez vojvođanskih Mađara ima jedinu listu na teritoriji Republike, koja je mađarska, ali i pored toga što je to mađarska lista, nju ne podržavaju samo naši sugrađani mađarske nacionalnosti, već i građani, pripadnici drugih naroda. Zašto je to tako? Zato što se na građanskim forumima, razgovarajući sa građanima, vidi da je naša politika odlučna i već više godina vodimo konzistentnu politiku. Šta je to što bi ovde moglo da se istakne? Imamo jedan potpuno zaokružen, jasno prihvatljiv, poljoprivredni deo našeg programa, koji se odnosi na mere agrarnu politiku, zatim, veoma su dobre naše ideje vezane za zaštitu životne sredine, a tome doprinose i naše dosadašnje aktivnosti vezane za procese eurointegracija i naše buduće aktivnosti, formulisane kao naši ciljevi. Na kraju, ali ne manje bitno, problem nastao zbog migrantske krize. Verujem da to ne utiče samo na nas, na nas Mađare, već i na naše sugrađane koji žive s nama."

Atila Juhas
SVM
Mađari
Izbori 2020

Najnovije

15:44, Frissítve: 20:04

Lepa crkva uvek ispuni dušu

Velika obnova katoličke crkve u Adi, koja je započela još decembra 2021. godine, sada je na pola puta. U toku je sređivanje unutrašnjosti, a ove nedelje započeće i izmena krovne konstrukcije.
12:57, Frissítve: 19:25

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.

Najčitanije

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.