Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Atila Pinter: cilj je da Srbija što pre pređe u zelenu zonu

2020-07-28
13:51
2020-07-28
16:20
Forrás
Pannon RTV
Cilj je da Srbija što pre pređe u zelenu zonu, kako bi njeni stanovnici mogli da putuju u Mađarsku bez testa i bez obaveznog karantina.

O tome je govorio Atila Pinter, u emisiji „Subjektiv" na programu Panon televizije. Ambasador Mađarske u Beogradu podvukao je da postoji mogućnost da se u slučaju pojedinih država promeni raspored. Za to je već bilo više primera. Srbija je trenutno u žutoj zoni. Zbog opasnosti unosa virusa korona iz inostranstva, mađarska Vlada je donela odluku o pooštravanju mera na ulasku u zemlju. Raspored zemalja nedeljno se kontroliše, a vlada, odnosno glavni državni zdravstveni inspektor menjaju ga ukoliko je to potrebno u odnosu na odgovarajuću epidemiološku situaciju.

Pannon RTV

„Nadam se da će se ovde za veoma kratko vreme smiriti epidemija i onda može doći do toga da se donese odluka da Srbija pređe u zelenu zonu, i tada će ponovo biti slobodno putovanje na ovim relacijama. Ono što u vezi ovog želim da naglasim je da svake srede nadležni odlučuju o tome ko ostaje na određenoj listi, ko je taj koji će biti nepovoljnije rangiran, a ko unapređen" rekao je Atila Pinter, ambasador Mađarske u Beogradu.

Atila Pinter
Mađarska
pooštravanje
granica
zelena zona

Najnovije

18:09

Republička podrška Zrenjaninu

Država Srbija će iz repubičkog budžeta prebaciti više od 832 miliona dinara Autonomnoj pokrajini Vojvodini, za posredne ili neposredne projekte koji će se realizovati na tertoriji grada Zrenjanina.

Najčitanije