Ugrás a tartalomra

“Avantura počinje ovde!”

2024.02.24
11:11
2024.02.24
16:58
Forrás
Pannon RTV
U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Na sajmu, koji se održava po 45. put, tradicionalno učestvuju najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, prevozničke kompanije i međunarodni organizatori putovanja. Libija prvi put predstavlja svoju turističku ponudu u Srbiji.

Ali Elsadai, predstavnik Libije na sajmu turizma: „Imamo tri različite vrste turizma u Libiji. Imamo i more i planine i sahare. Sahara je najzanimljiviji deo svim strancima koji posete Libiju kao turisti."

Grčka je jedna od najpopularnijih destinacija među građanima Srbije koji letuju u inostranstvu.

George Kakoutis, direktor Nacionalne turrističke organizacije Grčke, je istakao: „Proglašeni smo zemljom partnerom na sajmu za 2024. godinu, što dokazuje da je odnos između Grčke i Srbije na optimalnom nivou, te daje osećaj važnosti za Grčku sa aspekta turističkog tržišta Srbije."

Na sajmu turizma se predstavlja i Srbija. Zainteresovani se mogu upoznati sa svim znamenitostima, turističkom ponudom i posebnostima brojnih naselja u Srbiji. Prema podacima Turističke organizacije Vojvodine, Vojvodinu je 2023. godine posetilo oko 700.000 turista.

Jelena Malešev, saradnik Turističke organizacije Vojvodine: “Što se tiče zemalja, odakle su nam strani turisti najvise dolazili, to je Turska, Rusija, Bosna i Hercegovina, Nemačka, Hrvatska, Mađarska i ostale zemlje u regionu.”

Osim upoznavanja sa raznolikom turističkom ponudom, posetioci sajma mogu da rezervišu zimovanja i letovanja po sniženim cenama.

 

Međunarodni sajam turizma

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.