Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Avantura u zemlji knjiga

2023.02.01
16:06
2023.02.01
16:48
Forrás
Pannon RTV
Učenici osnovnih škola i ove godine mogu da budu učesnici avanture u zemlji knjiga. Promotivna igra Gradske biblioteke Subotica pod nazivom „Avantura u Zemlji knjiga”, koja za cilj ima popularizaciju čitanja, organizuje se u februaru i martu.

Uslov za učešće u ovoj igri je da učenik koji se prijavljuje bude član Gradske biblioteke ili neke od njenih područnih biblioteka. Uzrasne grupe su podeljene na učenike od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda. Obe grupe mogu da izaberu jednu od 5 priča ili odlomaka iz knjige, kojima pripadaju određeni kratki zadaci. Rok za predaju urađenih zadataka je 31. mart. Glavna nagrada će i ove godine biti jedan bicikl, a nagrađeni mogu dobiti i školsku i sportsku opremu.

Helena Omerović, bibliotekarka, Gradska biblioteka Subotica: „Izvlačenje nagrada održaće se 4.aprila, povodom Međunarodnog dana dečje knjige. Tokom februara i marta deca osnovnoškolskog uzrasta mogu se upisati na naše Dečje odeljenje i u naše područne biblioteke sa popustom. U tom periodu, članarina na učenike osnovnih škola umesto 1000, iznosi 300 dinara. U nagradnoj igri mogu učestvovati oni koji su se upisali ili su već od ranije članovi naše biblioteke. Ove godine naš upitnik neće popunjavati onlajn, već treba da dođu u biblioteku po upitnik ili ga mogu preuzeti sa sajta biblioteke. Treba da izaberu jednu od ponuđenih priča ili odlomaka iz romana, da popune upitnik, i tako stiču pravo da učestvuju u samom izvlačenju.”

Avantura u zemlji knjiga
Gradska biblioteka Subotica
Subotica

Najnovije

16:46

Ljudi iza kulisa

U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.