Ugrás a tartalomra

„Baba Hola" deset godina na repertoaru

2020-02-23
19:09
Forrás
Pannon RTV
U predstavi Dečjeg pozorišta sve uloge igra naša koleginica Gertruda Fridrik.

Više od 90 puta obukla je svoju suknju za bajke i odigrala uloge marljive i lenje devojke, u kojoj je dobrota nagrađena, a zlo i nevaljalstvo dobija zasluženu kaznu. Predstava je tokom godina bila na mnogim gostovanjima, na kojima je umetnica imala neposredann kontakt sa decom.

Gledalište Dečjeg pozorišta u Subotici u nedelju pre podne bilo je potpuno ispunjeno. Za glumicu je veliki izazov da odjednom igra ovoliko uloga, ali je veseli ovogodišnja jubilarna predstava.

„Teško je jer si upućen sam na sebe. U 45 minuta igram više likova, ima više pesama. Nema ko da mi pomogne, ako imam neki problem. Sama moram da ga rešim. Dobra strana je što mogu tako da rešim kako meni odgovara. Dakle, sama sebi pomažem i ne treba da se oslonim na bilo koga, na bilo kog kolegu. Ima dobrih strana, ima malo manje i drugoga, ali u svakom slučaju želela bih da istaknem lepotu, da je moguće igrati sam i tokom deset godina održati predstavu u kojoj sam igraš" kaže Gertruda Fridrik, glumica, Dečje pozorište Subotica.

Baba Hola
repertoar
Dečje pozorište
Gertrud Fridrik

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije