Ugrás a tartalomra
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Bajatović: Ove godine sigurno sledi jedno, a verovatno i dva poskupljenja gasa

2023.03.07
12:36
Forrás
Tanjug
Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas, na Kopaonik biznis forumu, da će ove godine morati u Srbiji da dođe do jednog, a verovatno i dva poskupljenja gasa.

Bajatović je rekao da svakako sa tim poskupljenjem neće biti dostignuta "puna cena".

"Desiće se poskupljenje gasa, bolje da ja to kažem, ja sam ionako dežurni požarni - mora doći do poskupljenja gasa, sigurno jednom, a verovatno i dva puta do kraja godine, iz prostog razloga što ako saberete da treba da držimo cenu na nivou koja je prihvatljiva, a neće to biti puna cena i onoga što kažete da Srbijagas investira, a to je i u zalihe. Mi to ne možemo da uradimo, a da pri tome ne pomognemo budžetu Srbije", rekao je Bajatović.

gas
poskupljenje
Dušan Bajatović

Najnovije

17:37, Frissítve: 17:44

Kasni sazrevanje višnje u Feketiću

Zbog hladnijeg i vlažnijeg vremena od uobičajenog, može doći i do oštećenja roda. Kako kažu proizvođači, voće zbog niske otkupne cene ne vredi prodavati, pa se trude da ga prodaju prerađeno.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.