Ugrás a tartalomra

Bakić: nema reči o privatizaciji „Subotica transa“

2023.03.07
15:39
2023.03.07
16:34
Forrás
Panon RTV
Stevan Bakić reagovao je na vesti koje su se pojavile u vezi javnog preduzeća. Gradonačelnik Subotica i direktor gradskog prevoznika na zajedničkoj konferenciji reagovali su i na dileme koje su se pojavile oko kupovine startera.

Po osnovu pisma koje je prošle sedmice dospelo u javnost, direktor javnog preduzeća za prevoz putnika „Subotica trans“ tražio je od gradskog rukovodstva  privatizaciju firme zbog teške materijalne situacije.

Dejan Ljubisavljević, direktor javnog preduzeća negirao je vesti vezane za navodnu privatizaciju, i kaže da se povodom „Subotica transa“ radilo jedino o mogućnosti javno-privatnog partnerstva, kakvo već dobro funkcioniše i u drugim gradovima Srbije. To je takav partnerski proces koji odobrava Vlada Srbije, a lokalne samouprave najviše što mogu je da budu inicijatori ovog procesa – naglasio je Ljubisavljević.

„Kada sam radio komparativnu analizu i kada sam analizirao „Subotica trans“, svi vi znate koliko imamo pritužbi na kvalitet naše usluge, kakve autobuse vozimo, kakvu uslugu pružamo, svima vam je jasno o čemu pričam. Taj partner, eventualno potencijalni partner koji bi mogao da dođe i da bude partner „Subotica transa“ u ovom poslu bi morao naravno, da donese određenu investiciju. Ta investicija bi se ogledala kroz kvalitetniji saobraćaj koji bi se održavao u našem gradu. Naši sugrađani bi se vozili na kvalitetniji način, vozili bi se na bezbedniji način.“

Osim toga, pažnja na „Subotica trans“ usmerena je i zbog jedne druge stvari, odnosno u javnost je dospeo račun, na osnovu kojeg je javno preduzeće prošlog novembra za više od milion dinara kupilo jedan starter čija prodajna cena je, po osnovu tog pisma, blizu 80 hiljada dinara.

Na ovo je reagovao Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice koji je rekao da uređaj nije kupljen novcem lokalne samouprave.

„Zaista je koštao 997.843 dinara, bez PDV-a, da bude hit još veći, niti je kupljen parama javnog preduzeća „Subotica trans“, niti je kupljen novcem građana Subotice, to jest, novcem grada Subotice. To su sredstava koja je „Dunav osiguranje“ odvojilo i kupilo javnom preduzeću „Subotica trans“ za uspešnu i dugogodišnju saradnju“.

S obzirom da je grad upoznat sa lošom finansijskom situacijom u javnom preduzeću „Subotica trans“, rukovodstvo grada je ugovorilo izradu studije o preporučenim najboljim potezima za preduzeće. Cilj studije je da reorganizuje i unapredi gradski i prigradski javni prevoz – dodao je gradonačelnik.

Stevan Bakić
Subotica
Subotica trans

Najnovije

17:27, Frissítve: 18:04

Pripremni kamp za fakultet u Novom Sadu

U Novom Sadu je danas počeo dvodnevni pripremni kamp za prijemne ispite na fakultetima, i to u organizaciji Mađarskog nacionalnog saveta. Na kursu učestvuje oko 50 đaka, koji nakon srednje škole žele da nastave svoje školovanje na fakultetu.

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

U Kanjiži – 1.200 plesača na sceni

Plesno takmičenje 31. Euro Show Dance festival održan je u Kanjiži. Za nadmetanje su mogli da se prijave svi stilovi moderne igre, nezavisno od uzrasta.

Izložba fotografija u Maloj sinagogi u Senti

Izložba najuspešnijih radova pristiglih na foto konkurs pod nazivom "Prizvane vrednosti - naša graditeljska baština u očima mladih" je otvorena u utorak u Maloj sinagogi u Senti.