Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Bakondi: Aktivna je balkanska migraciona ruta

2020.10.25
13:39
2020.10.25
20:24
Forrás
MTI
Ove godine uhapšeno je 320 krijumčara ljudi, u odnosu na 150 uhvaćenih lane, osim toga do sada je zadržano preko 28 hiljada ljudi koji povredili granični prostor – rekao je Đerđ Bakondi.

Balkanska migraciona ruta i dalje je aktivna – izjavio je savetnik premijera za unutrašnju bezbednost u subotnjem večernjem programu javnog servisa. Đerđ Bakondi je naglasio da je na mađarsko-srpskoj granici značajan broj ilegalnih migranata. Istakao je: ograda podignuta na mađarskoj granici za migrante predstavlja ozbiljnu prepreku, koju nastoje da zaobiđu penjući se na motorna vozila ili prokopavanjem podzemnih tunela. Zbog toga je tehničku prepreku potrebno produbiti, i ograda će na više mesta biti proširena i ispod zemlje – ukazao je.

Bakondi György
migracija
balkanska ruta

Najnovije

17:13

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.