Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Bakondi: dolaskom proleća moguć veći pritisak migranata

2022.02.15
10:45
Forrás
MTI
Mađarske vlasti dnevno hvataju između 300 i 500 lica u pokušaju povrede granice, ove godine su sprečili 18.120 ilegalnih prelazaka – rekao je savetnik premijera za unutrašnju bezbednost.

U programu M1 Đerđ Bakondi je rekao da zbirni podaci za prošlu godinu prelaze brojku od 8.000, a da su od početka ove godine pokrenuli postupak protiv 140 krijumčara ljudi.

Bakondi smatra da agresivni, grupni nastup migranata više nije povremena pojava, već je postalo osnovni oblik. Uništavaju tehničku opremu ograde na granici, napadaju vozila graničnih službi ili policajce i vojnike koji su na dužnosti – dodao je.

Prema njegovim rečima ni zimske hladnoće nisu zaustavile migraciju, a sa dolaskom proleća ojačaće kretanje osoba u povredi graničnog prostora.

migranti
Mađarska
Đerđ Bakondi
migracija

Najnovije

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.