Ugrás a tartalomra

Bakondi: Zašto je mađarska ograda drugačija od španske, austrijske ili francuske?

2017.05.06
08:18
Budimpešta – Mađarska je solidarna sa onima koji pate, ljudima koji su u nevolji, ali i sa onima koji čuvaju evropske vrednosti, izjavio je u petak uveče na nacionalnim konsulatacijama sa građanima Đerđ Bakondi, viši savetnik premijera za pitanja nacionalne bezbednosti
Budimpešta – Mađarska je solidarna sa onima koji pate, ljudima koji su u nevolji, ali i sa onima koji čuvaju evropske vrednosti, izjavio je u petak uveče na nacionalnim konsulatacijama sa građanima Đerđ Bakondi, viši savetnik premijera za pitanja nacionalne bezbednosti. On je izjavio da mađarska vlada zbog toga šalje pomoć Makedoniji da zaustavi ilegalnu migraciju, i zbog toga je podigla ogradu na svojoj južnoj granici da bi sačuvala Evropu. „Ovde se postavlja drugo pitanje, zbog čega je mađarska ograda drugačija od španske, austrijske ili francuske?“, zapitao se savetnik premijera dodajući da je zbog ovih dvostrukih merila Mađarsku stigla „nezapamćena serija napada“. Mađarska neće biti prolazna kuća za migrante, nastavio je viši savetnik jer je stav države jasan: ukoliko neka država odluči da zbog nedostatka radne snage ili iz drugih razloga primi migrante, u to se Mađarska ne meša. Ali ne želi da ilegalne migrante šalju nazad u Mađarsku, niti želi da u Briselu za pisaćim stolom odlučuju koliko migranata Mađarska mora da primi, rekao je Bakondi.
migranti
Bakondi
ograda

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.