Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Balint Pastor: Policija interveniše kako bi ublažila migrantsku situaciju

2020-02-14
19:52
2020-02-16
19:59
Forrás
Pannon RTV
Vredelo je biti uporan i istrajan, državni organi i policija sada intervenišu, da se ublaži migrantska situacija na severu Vojvodine – rekao je Balint Pastor.

Predstavnik SVM više puta je govorio u parlamentu, kako bi država obezbedila sigurnost svojih stanovnika, uključujući i vojvođanske Mađare, tako je ovo pitanje postalo tema i u državnim medijima. Balint Pastor je rekao da migranti mogu stvarati problem ljudima koji ovde žive, zato je potrebna efikasnija zaštita granica, posebno na južnoj strani zemlje, sprečavanjem ilegalnih migranata da nekontrolisano uđu u Srbiju.

Balint Pastor, poslanik SVM u Skupštini Srbije: “Ako policija radi svoj posao, zaštita južnih granica države od strane državnih organa može dovesti do ublažavanja ovog pritiska. Kao što se dogodilo pre nekoliko dana, kada je srpska policija prebacila migrante sa graničnog prelaza Kelebija u prihvatne centre, pre svega u prihvatni centar preševo na jugu Srbije. Sa vremena na vreme možemo očekivati olakšanje. Savez vojvođanskih Mađara će i dalje zahtevati i tražiti od svih državnih organa da se bezbednost stanovništva garantuje i da policija uprkos bilo kakvim poteškoćama radi svoj posao.”

Balint Pastor

Slične vesti

Najnovije

20:45

I dalje pada vrednost forinte

Valuta Mađarske nikada nikada nije bila ovako slaba u odnosu na evro na kursnim listama. Jutros je jedan evro vredeo 361,7 forinti, a u 11 časova je valuta dodatno oslabila na 365 forinti.

Najčitanije

Ovo su simptomi koronavirusa

Simptomi zaraze koronavirusom Covid-19 u početku podsećaju na prehladu. To podrazumeva visoku temperaturu, bol u grlu, kijanje, kašalj i otežano disanje, slabost.