Ugrás a tartalomra
Pannon RTV, Archívum

Balint Pastor: Pomoć mađarske Vlade svakodnevno prisutna

2019-06-03
16:37
2019-06-03
16:57
Forrás
Pannon RTV
Pored spremnosti Vlade Mađarske, bio je potreban i snažan predstavnik interesa vojvođanskih Mađara. To smo dobili u vidu SVM-a, dodao je.

To što će mađarski Parlament izglasati da 2020. godina bude godina nacionalne sloge je važan  simbolički čin. Mađarska Vlada, ipak, ne razmišlja samo u simboličkim kategorijama, nego obezbeđuje pomoć koja se svakodnevno primetna – rekao je Balint Pastor, za Subotički mađarski radio.

Republički poslanik SVM-a je govorio na Danu nacionalne sloge u lokalnoj samoupravi opštine Ferencvaroš u Budimpešti. Rekao je: uspeh mađarske nacionalne politike je u tome što od najmlađeg do najstarijeg,  podržava svakog Mađara van granica kroz programe bebi obveznica, finansiranja obdaništa, stipendija, povereništva ruralnog razvoja i kroz program razvoja privrede. Da bi se taj sistem pomoć ostvario, osim spremnosti mađarske Valde, bio je potreban i snažan predstavnik interesa vojvođanskih Mađara, što je dobijeno u vidu Saveza vojvođanskih Mađara – dodao je političar.

„U protekle tri godine u ostvarivanju nacionalne politike možemo da govorimo o pomoći od 38,2 milijarde forinti kroz sistem podrške Fondacije Prosperitati. To je generisalo 75 milijarde forinti ulaganja. Sve to je moglo biti ostvareno jer smo mi kod kuće izradili konkretne planove koji su neophodni za jačanje vojvođanskih Mađara i privredno osnaživanje" rekao je Balint Pastor, republički poslanik, SVM.

Balint Pastor
mađarska vlada

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Koncerti i vatromet u Bečeju

Preko vikenda je u potiskom gradu upriličena manifestacija “Bečej noću”. U petak uveče otvorena je izložba, održani su festival kratkog filma i nekoliko manjih koncerata.