Ugrás a tartalomra
Pásztor Bálint
Pannon RTV

Balint Pastor: Značajna ulaganja u Vojvodinu iz republičkog budžeta

2017-11-30
19:25
Forrás
Pannon RTV
Za dovršetak izgradnje subotičkog Narodnog pozorišta u predlogu republičkog budžeta prihvaćeno je ulaganje od 166,9 miliona dinara, a za obilaznicu ipsilon krak 800 miliona dinara.

Predlog republičkog budžeta mogo bi već naredne sedmice da se nađe pred poslanicima. U predlogu vlada smatra značajnim podršku savetima nacionalnih manjina, odnosno osnovno funkcionisanje organizacija nacionalnih manjina za šta će, po planovima, biti odvojeno deset puta više novca nego u prethodnoj godini. Balint Pastor, republički poslanik SVM-a u izjavi za Panon RTV rekao je da se u 2018. godini mogu očekivati ulaganja u Žeželjev most i izgradnja puta Zrenjanin – Beograd.

„Uspeli smo da obezbedimo 166,9 miliona dinara za zgradu Narodnog pozorišta u Subotici iz republičkog budžeta za narednu godinu. Uz to će pokrajina, odnosno i grad dodati svoj deo. U prethodnim godina uspevali smo da obezbedimo 35, onda 55 i na kraju 111 miliona dinara. Ovo je do sada najveći iznos i svake godine smo uspevali da dodamo viši iznos u odnosu na prethodni, i sa tim smo mogli da obezbedimo nastavak investicije. Isto to se odnosi i na drugi veoma bitan subotički projekat, koji, verujem, nema samo lokalni karakter i značaj, a to je ipsilon krak. Za to smo obezbedili 800 miliona dinara iz državnog budžeta" rekao je Balint Pastor, republički poslanik SVM. 

Balint Pastor
Vojvodina
ulaganja
budžet

Najnovije

21:35, Frissítve: 21:53

Božićni vašar u Bajmoku

Kićenje jelke, dobro raspoloženje i naravno kuvano vino je čekalo posetioce božićne kavalkade u Bajmoku. Na prazničnom vašaru lokalne zanatlije su prodavali svoju robu.

Najčitanije

Pomozimo subotičkoj porodici Urfi!

Subotička porodica Urfi podiže šestoro dece u prilično skromnim uslovima. Jedva plaćaju račune, jedini prihod donosi glava porodice.

U svetu umetnosti - 35 godina

Jubilarna izložba subotičke likovne grupe „Q" u ponedeljak uveče otvorena je pod nazivom „35 godina u svetu umetnosti" i okupila je stvaraoce na Otvorenom univerzitetu.