Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bazar zdravlja u Senti

2023.02.03
12:48
2023.02.03
15:49
Forrás
Pannon RTV
Lokalna kancelarija Crvenog krsta u organizaciji sa Udruženjem osoba sa dijabetesom je održala Bazar zdravlja u Senti.

U sklopu ove akcije posetioci su mogli da zatraže merenje nivoa šećera i holesterola u krvi te merenje težine, visine i krvnog pritiska. Teodora Đukić, sekretar Crvenog krsta Senta, je istakla važnost masovnijeg učestvovanja mladih, jer je primetno da je u poslednje vreme, zbog nezdravog i stresnog načina života, povećan broj mladih pacijenata koji pate od visokog krvnog pritiska koji se smatra nacionalnom bolešću, isto tako je primećeno i da je povećan broj slučajeva ozbiljnih komplikacija u okviru mlađe kategorije stanovništva. Od sada će se ovakvi vidovi akcije održavati svakog prvog petka u mesecu.

Teodora Đukić, sekretar Crvenog krsta Senta: "Ovde kod nas, u kancelariji Crvenog krsta, možete doći da izmerite krvni pritisak, nivo šećer i holesterola u krvi, indeks debljine, da izmerite svoju težinu, visinu i opsega kukova. Sa ovim vrednostima, ako dobijemo neke veće vrednosti, kažemo osobi da ode i odnese te vrednosti svom izabranom lekaru. Ovo je preventivna mera i može da pomogne nekome ko dugo nije bio na ovakvoj vrsti pregled, da ga obavi. Učinite barem ovoliko za svoje zdravlje.”

zdravlje
Crveni Krst
Senta
Teodora Đukić

Najnovije

16:46

Ljudi iza kulisa

U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.