Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Bazen u Bajši pred završetkom

2019-10-08
20:08
Forrás
Pannon RTV
Radovi predviđeni za ovu godinu uspešno okončani, za sledeću godinu ostaje ozelenjavanje i manje intervencije.

Radovi na izgradnji bazena u Bajši će uskoro biti okončani, te će se moći koristiti od sledećeg leta. Radi se o poluolimpijskom bazenu dubokom dva metra dimenzija 25x33 metara. Još ima da se napravi park i zasadi drveće. Napunjen je vodom i testira se filtracija. Predstavnik izvođača radova Ištvan Đere kaže da se sistem sastoji iz 10 filtera.

Gradonačelnik Bačke Topole Gabor Kišlinder kaže da je zadovoljan dosadašnjim radovima. Iz budžeta za sledeću godinu će biti finansirana izgradnja prilaza, stepenica i ozelenjavanje oko bazena. On dodaje da je tehnička oprema u redu, ostaje da se uradi pokrivanje i sanitarije, što takođe nastoje da reše iz budžeta za sledeću godinu, a ovogodišji radovi su okončani.

Dosadašnji radovi su koštali 22 miliona dinara, a za dalje je potrebno još 5-6 miliona dinara.

Bajša
bazen
Gabor Kišlinder

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.