Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Bazen u Dudovoj šumi ponovo čeka kupače

2020.07.31
17:37
Forrás
Pannon RTV
Subotičani ponovo mogu da se osveže u vodi bazena u Dudovoj šumi koji je zbog epidemiološke situacije zatvoren 17. jula.

Nadležno preduzeće je na osnovu preporuka Instituta za javno zdravlje Vojvodine, kao i subotičkog Štaba za vanredne situacije ograničilo koliko osoba istovremeno može da bude na kupalištu, odnosno u bazenu i kojih mera se moraju pridržavati.

Pola sata nakon otvaranja već je više od 50-60 posetilaca bilo na kupalištu. Na ulasku su strpljivo čekali da im izmere telesnu temperaturu. U skladu sa preporukama na ulasku je obavezno korišćenje postavljene dezinfekcije za ruke i obuću. Rastojanje između osoba mora biti najmanje dva metra. Ukoliko za to nema mogućnosti, obavezno je nošenje zaštitne maske. Kupači smatraju da ove mere obezbeđuju odgovarajuću zaštitu, nema potrebe za brigu, samo je potrebno izbegavati gužvu i pridržavati se propisanih mera.

„Mnogo se radujem da napokon možemo da dođemo ovamo i da se rashladimo" kaže Lara Dubičanac, Subotica. Željko Mihajlović, isto iz Subotice, kaže: „Došao sam sa decom da se osvežimo. Nije normalna ova vrućina. Naravno da se radujemo što su ponovo otvorili sezonu.”

Atila Mak iz Subotice kaže da nema straha i da je dovoljno pridržavati se mera: „Dovoljno je nositi maske i držati rastojanje. Treba se pridržavati propisanog."

S obzirom da je za jednu osobu potrebno obezbediti četiri kvadratna metra prostora, najviše 800 osoba može istovremeno da bude na kupalištu – kaže Tamara Dimitrioski, direktorica JKP „Stadion". U velikom bazenu može biti 300 plivača istovremeno, u ovalnom bazenu šestoro, u termalnom devetoro, a u dečijem bazenu samo troje: „Otvoreni bazen u Dudovoj šumi otključava vrata između 6.30 do osam časova, odnosno između 11 i 18 časova radnim danima. Tokom vikenda  između šest i osam, i između 11 i 19  časova očekuje posetioce. Cene se nisu menjale u odnosu na prethodni period: ulaznica za odrasle je 110 dinara radnim danima, vikendom 150 dinara, dečija ulaznica je radnim danima 50 dinara, a 100 dinara vikendom. Za penzionere ulaz je 50 dinara."

Direktorica naglašava da je veoma važno da se posetioci ponašaju odgovorno i da se pridržavaju mera. Na to ih podsećaju i table koje su postavljene, a da li ih se kupači i pridržavaju kontrolišu spasioci na vodi i dežuri zaposleni. Zatvoreni bazen na Prozivci i dalje ne prima građane.

Subotica
bazen
kupanje

Najnovije

12:20, Frissítve: 16:15

Preko pet granica

Mladi iz Ade, Subotice i Gunaroša predstavljaće Vojvodinu u finalu takmičenja Karpatskog basena u kvizu „Preko pet granica“. Nadmetanje je juče održano u Senti.

Najčitanije

Mladić i devojka poginuli na Kopaoniku

Dvoje mladih smrtno je stradalo tokom noći na Kopaoniku vozeći motorne sanke, a dva člana Gorske službe spasavanja su ih zatekla na licu mesta, bez znakova života.

U Kanjiži ukradene košnice

Početkom prošle nedelje je od pčelara Zoltana Čubrila iz Kanjiže ukradeno dve košnice. Materijalna šteta je značajna, a okolnosti krađe upućuju na mogućnost da su počinitelji iz pčelarske branše.