Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Bečejci odlučuju o investicijama koje će se realizovati u centru

2020-12-02
15:06
2020-12-02
18:17
Forrás
Pannon RTV
Građani na teritoriji opštine Bečej za vikend će moći da glasaju o tome koje investicije žele da budu realizovane u njihovim mesnim zajednicama.
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Za liste sačinjene na osnovu njihovih predloga građani mogu da glasaju u mesnim zajednicama, ali svoj glas u okviru akcije „Budžet po meri građana – i ti se pitaš!" mogu da predaju i onlajn. Lokalna samouprava će dogodine za ove namene utrošiti 50 miliona dinara.

Pre zabrane okupljanja aktivisti Bečejskog udruženja mladih, kao i Dragan Tošić, predsednik opštine posetili su više mesnih zajednica. Sa građanima su razgovarali o tome koje investicije su po njihovom mišljenju potrebne na određenoj teritoriji. Lokalna samouprava i Bečejsko udruženje mladih nisu prvi put pokrenuli akciju „Budžet po meri građana – i ti se pitaš!" ali će umesto dosadašnjih 100 miliona dinara za ove namene, dogodine biti izdvojeno tek 50 miliona dinara.

„Dobra iskustva iz prethodnih godina pokazuju da investicije koje su dobile odgovarajući broj glasova, a koje su u osnovi infrastrukturne investicije, naišle su i na razumevanje vlasti, odnosno bile su i izvršene, te su mnogi i osetili pozitivan uticaj ove akcije" kaže Igor Kiš, predsednik Skupštine opštine Bečej.

Pannon RTV/Lukács Oszkár

Na glasačke listiće dospeli su najtraženiji predlozi koji su dati na razgovorima ili su stigli elektronskim putem. Glasanje će biti moguće ne samo u mesnoj zajednici već će građani svoj glas moći da daju i onlajn, na novoj stranici.

„Pripremili smo novu internet stranicu pod nazivom participacionibudzet.rs gde se mogu naći svi prioriteti i informacije o ovoj akciji. Načinjena je i karta opštine na kojoj se pojavljuju ranije ostvarene investicije u okviru ove akcije, jer često građani nisu sigurni šta je ostvareno kroz ovu inicijativu, a šta kroz neki drugi finansijski izvor" kaže Aleksandar Đekić, predsednik Bečejskog udruženja mladih.

Rezultati glasanja koje će se obaviti tokom subote i nedelje biće poznati 7. decembra.

Bečej
odlučuju
investicija
centar
glasati

Najnovije

Najčitanije