Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Berbanski dan i 250 godina postojanja Horgoša

2021.09.18
13:09
2021.09.18
20:38
Forrás
Pannon RTV
Ovogodišnji 31. po redu Berbanski dani počeli su otvaranjem izložbe i postavljanjem velikih slova sa natpisom Horgoš.
Pannon RTV

U okviru manifestacije u sali Doma kulture gosti mogu da pogledaju bogatu izložbu jesenjih plodova, ali i rukotvorina meštana. Osim toga, organizator su za vikend pripremili raznovrstan, celodnevni program sa koncertima i sportskim dešavanjima. Večeras u centru Horgoša koncert će održati i grupa „Iriđ Honaljmiriđ".

Pannon RTV

„Ovogodišnji praznik je poseban jer na 31. Berbanskim danima obeležavamo i 250 godina osnivanja Horgoša. Tim povodom rodila se ideja da u centru sela postavimo slova sa natpisom imena mesta, da tako ulepšamo mesto. Ideja je potekla od Zoltana Vaša, a u realizaciji su mu pomogli Anita Vereš Turu i Ervin Hužvar. Natpis je ukrašen i motivima horgoške narodne umetnosti koje je na papir iscrtala Ilona Karas, a izradila ih Gabrijela Sabo Erdelji" rekla je Nora Šoš, predsednica Udruženja građana „Juvenior".

Berbanski dani
Horgos
Horgoš

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.